Premijera dokumentarca sa požeške „Interakcije“ na festivalu u Lajpcigu 1Iz filma "Majčino mleko"/ Foto Filmart

Kratki dokumentarac „Majčino mleko“, koji je snimljen tokom ovogodišnjeg Međunarodnog studentskog filmskog kampa „Interakcija“ u Požegi,  biće premijerno prikazan na 65. DOK Lajpcig festivalu dokumentarnog i animiranog filma, koji se održava do 17. do 23. oktobra.

Film, snimljen u produkciji Nezavisnog filmskog centra Filmart koji organizuje „Interakciju“, režirao je Isaac Knights Washbourn sa Novog Zelanda, koji trenutno živi u Edinburgu.

Producenti su Nađa Lapčević i Dejan Petrović, direktor fotografije je Antonio Pozojević (Hrvatska), montažerka je Ivana Pejak (Novi Sad), a snimatelj i dizajner zvuka je Eugene Pereiaslavtsev (Rusija).

„Majčino mleko“ je, ističu u Filmartu, „poetični dokumentarac i nežna meditacija o majčinstvu i lancima koji nas povezuju“.

U brdima zapadne Srbije, Dragica svoj radni dan započinje mužom krava. Kruženje mleka, kroz hranu koji priprema svojim najbližima, otkriva njenu posvećenost porodici u prošlosti i danas.

Noseći crninu, nakon majčine smrti, ona se bori sa težinom nasleđa. Dok brine o voljenima, oblak sumnje lebdi iznad nje – nastaviti majčinim stopama ili odustati od onoga što joj je zaveštano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari