Rambo Amadeus o Konstrakti: Prvi put da imam svog favorita, a da to nisam ja 1Foto: (1)EPA-EFE/Alessandro Di Marco;(2)Danas/Miroslav Dragojević; (3)Facebook/Andelo Jurkas

Srpska predstavnica na „Pesmi Evrovizije“ Ana Đurić Konstrakta sinoć je obezbedila svoje mesto u finalu takmičenja, a muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, kao dodatak na objavu hrvatskog, pisca, muzičara, reditelja i novinara Anđela Jurkasa, imao je samo reči pohvale za pesmu „In corpore sano“.

„NIkad nisam ni gledao ni mario za Evroviziju, osim kad sam onomadne navijao za samog sebe. Ovo je prvi put da imam svog favorita, a da to nisam ja! Bravo za ekipu. bravo za Konstraktu. Što se mene tiče, pobjedila je. Onaj ko je smislio koreografiju – ruku pod ruku je sa Spilbergovom koreografijom – komunikacije s vanzemaljcima u filmu “ Bliski susret treće vrste“. Samo da vidimo sad kako radi u komunikaciji sa zemljacima. Sa srećom“, napisao je Rambo Amadeus na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Komentar Ramba Amadesu usledio je kao reakcija na fejsbuk objavu hrvatskog pisca, reditelja, muzičara i novinara Anđela Jurkasa, koji je takođe pohvalio Konstraktin nastup u drugoj polufinalnoj večeri.

„Onaj moment kad cijela dvorana zaplješće u ritmu na njen znak rukama klap klap, uf koji žmarci i ježenje. Ode sve u ritam. Pojačaj i slušaj najglasnije. Ana Konstrakta spaja regiju i predivno je kad ljudi bez nac (nacionalnih, prim. aut.) predznaka navijaju za svoju i ‘svoju’. Ne samo zbog borosana“, naveo je on u objavi.

Kako je naveo, voleo bi da „Srbi razvale i Ukrajinu i celu konkurenciju“.

„Taj tren jedinstva, spajanja i respekta prema „tuđem“ a zapravo svojem je full full lijep. I koliko god Eurosong bila totalno glazbeno nezanimljiva manifestacija, jebeno bih baš volio da Srbi razvale i Ukrajinu i cijelu konkurenciju u subotu. Nisu im do gležnja ostali“, zaključio je u objavi.

Srpska predstavnica na pesmi Evrovizije Konstrakta, skočila je na 6. mesto na svetskim kladionicama po šansama za pobedu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, što predstavlja njen do sada najuspešniji plasman.

Na društvenim mrežama su se, neposredno nakon njenog nastupa, pojavile i prve reakcije, pre svega na činjenicu da je stih „Nemam knjižicu“ preveden na engleski kao „Prepuštena sam samoj sebi“ („I am left on my own“).

Finale Pesme Evrovizije u subotu 14. maja od 21 sat uživo na sajtu Danasa pratiće i komentarisati, numeru po numeru, glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović, novinarka i blogerka Branislava Antović i muzičar Milan Stanković – Sevdah Baby.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari