Najbolji regionalni bend prema glasovima publike na ovogodišnjem izboru za MTV Best Adria Act nagradu, bosanskohercegovački Dubioza kolektiv, nastupiće večeras od 20 časova na velikom novogodišnjem koncertu u Hali sportova na Novom Beogradu.

Bend će ovim nastupom okončati uspešnu koncertnu sezonu, a biće to i svojevrsna promocija novog albuma „Wild Wild East“, sa kojeg su se već izdvojili hitovi „Eurosong“, „USA“ i „Making money“, ali i prilika da fanovi čuju svima znane numere poput „Kokuza“, „Waltera“, „Firme illegal“, „Blam blam“, „Balkan fank“, „Vlast i policija“, „Domaćice“…

Kombinacija gitarskih rifova, hip-hop recitala i dab atmosfere Dubioza kolektiva pokazala se kao dobitna za pravljenje vrhunskog štimunga na svirkama, a socijalno-politički angažovanim tekstovima u kojima bez dlake na jeziku govori o surovoj bosanskoj (balkanskoj) svakodnevici bend se nametnuo kao glasnogovornik čitave generacije mladih ljudi koji su odrastali u okruženju. Poslednji nastup u Beogradu Dubioza kolektiv je imao na ovogodišnjem Beer festu, kada ih je ovacijama ispratilo oko 80.000 ljubitelja piva i rokenrola. Ulaznice za koncert, koji se održava uz podršku Jelen piva, koštaju 800 dinara, a mogu da se kupe na svim biletarnicama u Beogradu i Srbiji, kao i na internetu.

Gosti Marko Marković i S. A. R. S.

Kao specijalni gosti na koncertu u Hali sportova na bini će se naći grupa S. A. R. S. i poznati trubač Marko Marković. Ovogodišnji dobitnici nagrade MTV Best Adria Act ugostiće na bini grupu S. A. R. S. koja im bila jedan od najvećih konkurenata u trci za ovu prestižnu nagradu. Saradnja Dubioza kolektiva i Marka Markovića počela je u februaru ove godine, kad je Marko sa bendom snimio pesmu „Balkan Funk“, objavljenu na albumu „Wild Wild East“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari