pesma za evrovizijuFoto: RTS Screenshot

Prvo polufinale takmičenja Pesma za Evroviziju je već na pola puta i nastupi se ređaju.

Nakon prva četiri nastupa i drugog bloka od tri nastupa, Pesma za Evroviziju nastavila se i trećom turom izvođača.

Treći blok otvorila je Anđela Ignjatović Breskvica izvođenjem pesme Gnezdo orlovo u narodnoj nošnji i sa krilima iza leđa.

Pesma za Evroviziju: Ovi umetnici nastupili su u trećem bloku 1
Foto: RTS Screenshot

Nastupila je u pratnji četvorice muzičara na tradicionalnim instrumentima, uz upečatljive prikaze na ekranima, dim i pticu koja na kraju širi krila.

Posle nje, na scenu je izašla Hristina, sama, okružena belim krugom na sceni, u odelu koje je doneklo podsetilo na prošlogodišnji izgled Lorin.

Pesma za Evroviziju: Ovi umetnici nastupili su u trećem bloku 2
Foto: RTS Screenshot

Nakon tihog uvoda pesme Bedem u kome je bila okružena zvezdama na ekranima, krug je postao zažaren poput Sunca, potom su se pojavili crni krugovi a Hristina je podignuta do onog središnjeg.

Ivana Vladović na sceni  za pesmu Jaka pojavila se pred ogledalom u kimonu, koji je brzo skinula kako bi otkrila crno usko odelo uz telo.

Pesma za Evroviziju: Ovi umetnici nastupili su u trećem bloku 3
Foto: RTS Screenshot

Potom joj se na bini pridružio muškarac sa maskom minutaura, čije je ona udarce simbolično izbegavala uz efekte koji su davali iluziju usporenog snimka.

Ovaj krug zatvorila je Chai pesmom Sama, u još jednom crnom odelu koje je još više uz telo, a koja je u skladu sa nazivom pesme na bini bila sama.

Pesma za Evroviziju: Ovi umetnici nastupili su u trećem bloku 4
Foto: RTS Screenshot

Nakon početnog mraka, na ekranima se kasnije pojavilo svetlo i razbio se led, ali je na kraju ipak ostalo samo malo svetlo oko nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari