Tom HenksFoto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Kao jedan od najuspešnijih holivudskih glumaca, Tom Henks već decenijama je prvi izbor mnogim rediteljima. Henksu su tokom karijere ponuđeni brojni filmski klasici, od kojih su neki ostali zapamćeni kao najbolji filmovi svih vremena. No, zbog pretrpanog rasporeda ili drugih ličnih razloga, poznati glumac morao je da odbije neke od njih.

U nastavku otkrijte koje je poznate filmove Tom Henks odbio tokom svoje karijere.

Džeri Megvajer

Prema sajtu „Collider“, uloga Džerija Megvajera, koga je na kraju tumačio Tom Kruz, bila je napisana za Toma Henksa. Kada je počeo da piše scenario za film, reditelj Kameron Krou zamišljao je Toma Henksa u ulozi glavnoj junaka.

Pošto je proces pisanja scenarija dugo trajao, Henks je imao 40 godina i dva Oskara kada mu je napokon ponuđena uloga, zbog čega je morao da je odbije. Poznati glumac u to vreme radio je na filmu „To što radiš“.

Bekstvo iz Šošenka

Pre nego što je Tim Robins preuzeo ulogu Endija Dufrena u „Bekstvu iz Šošenka“, Tom Henks bio je jedan od glavnih izbora. No, glumac je doneo jednu od najvažnijih odluka u svojoj karijeri i odbiti ulogu u ovom filmu kako bi se posvetio snimanju „Foresta Gamp“, piše „Screen Rant“, prenosi Index.

Ta odluka se isplatila jer mu je „Forest Gamp“ doneo drugog Oskara za najboljeg glumca, a osim toga, film je bio veliki bioskopski hit.

Dan mrmota

Tom Henks je bio prvi izbor za ulogu sebičnog i narcisoidnog Fila Konorsa u komediji „Dan mrmota“, ali je odlučio da je odbije kako gledaocima ne bi pokvario radnju filma, piše „Collider“. Naime, Henks je u to vreme glumio likove koji na prvu loptu deluju mrzovoljno ili nervozno, ali s vremenom se ispostavi da su dobrice.

„Publika bi tamo sedila i čekala da postanem dobar, jer uvek glumim dobre likove. Ali Bil Marej je tako mrzovoljan, čak i kad nije pred kamerama, da s njim nikada ne znate što će se dogoditi“, izjavio je u šali Henks.

Betmen zauvek

Tom Henks bio je jedan od prvih izbora za ulogu Betmana u filmu „Betmen zauvek“ iz 1995. godine, piše „Uproxx“. Na njegovu sreću, i sreću njegovih fanova, Henks je odbio ulogu, koja je zatim otišla Valu Kilmeru. Iako je film bio komercijalno uspešan, mnogi ga smatraju jednim od najgorih filmova o Betmanu.

Nikson

Tom Henks i Džek Niklson bili su razmatrani za ulogu Ričarda Niksona u biografskom filmu reditelja Olivera Stouna. Prema sajtu „Mental Floss“ Stoun je kontaktirao Henksa jer je slavni glumac trebalo da glumi u neostvarenom projektu, „The Passion of Richard Nixon“. No, nakon što je Hanks odbio ulogu, Stoun ju je ponudio Entoniju Hopkinsu, koji je za svoju izvedbu bio nominovan za Oskara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari