Tom HenksFoto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Tom Henks je pojava koja je prisutna u svetu pop kulture već decenijama i čija filmografija je ispred mnogih njegovih kolega.

U toku karijere, Tom Henks ne samo da je dobio mnoge važne nagrade, već je dobio status kulturnog fenomena koji i dalje privlači pažnju i dobija velike uloge.

Oprobao se u različitim žanrovima, od romantičnih komadija pa do intenzivnih drama, a u toku ove godine videli smo i prvu saradnju sa Vesom Andersonom na filmu Asteroid City.

Nikad nije krio filmove koji su uticali na njega, a oni idu u rasponu od filma 2001: A Space Odyssey Stenlija Kjubrika pa sve do ostvarenja Boogie Nights Pola Tomasa Andersona.

Kada je u pitanju muzika, Henks je jednom prilikom istakao Bitlse kao bend koji je napravio „najbolju muziku u svim generacijama“ i izdvojio pesmu There’s A Place kao jednu od svojih najomiljenijih.

„Ovo je jedan od onih trenutaka sa pravim vremenom i mestom… Kada dođete u određene godine, tražite muziku koja će biti vaša i samo vaša. Ovo im nije veliki hit, ali za mene je to bilo rođenje Bitlsa.“

Međutim, osim Bitlsa, postoji jedan noviji rok bend koji Henks obožava, a u pitanju je američki sastav Greta Van Fleet, popularan širom sveta.

On je zavoleo njihovu muziku još pre nego što su objavili prvi album Anthem of the Peaceful Army 2018. godine, a sve to igrom slučaja.

Kako je njegova supruga snimala nešto u studiju, Henks se našao u istom prostoru sa momcima iz benda i, nakon što je čuo kako sviraju, javio im se i pohvalio ih.

Momci su se još tada pohvalili na Tviteru da je veliki glumac „odobrio“ njihov album.

Izvor: Far Out Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari