Vranjanska predstava "Okamenjeno more" na 4. "Viminacijum festu" 1Predstava Iluzije Foto: www.pozoriste-vranje.rs

U zvaničnu konkurenciju Četvrotg Viminacijum festa koji se odvija pod sloganom „Mitovi stari i novi“ uvršćena je i predstava Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja „Okamenjeno more“ po tekstu Velimira Lukića u režiji Stevana Bodrože iz ovogodišnje produkcije.

Kako je za portal Danasa potvrdio umetnički rukovodilac vranjskog teatra Bojan Jovanović, ovo je odluka selektora Mihajla Nestorovića, za festival koji će na arheološkom lokalitetu Viminacijum biti održan od 21. do 27 juna ove godine.

Pored pozorišta iz Vranja na festvalu će svoja ostvarenja izvesti i teatri iz Novog Sada, Kopra u Sloveniji u produkcijskom projektu sa teatrom iz Prijedora, Sombora i Beograda.

Ovo je prvo učešće ansambla Pozorišta „Bora Stanković“ na Viminacijum festu, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Požarevca, a spada u red internacionalnih teatarskih manifestacija.

Predstava „Okamenjeno more“ je prva premijera u ovogodišnjoj pozorišnoj sezoni ansambla vranjanskog pozorišta koju je po tekstu Velimira Lukića, režirao Stevan Bodroža, reditelj iz Beograda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari