Zrenjaninska muška vokalna grupa Panonika apsolutni pobednik HorFesta 1privatna arhiva, grupa panonika

Zrenjaninska muška vokalna grupa „Panonika“ na koncertu finalista 5. HorFesta u Valjevu osvojila je titulu apsolutnog pobednika.

Za priliku da pevaju u drugoj etapi i osvoje Grand Prix, izborili su se  osvajanjem prve nagrade u prvoj etapi takmičenja kada su osvojili 96,25 bodova i posebnu nagradu za izvođenje kompozicije „A što ti je mila kćeri“, u aranžmanu Mirka Jankova.

Ovogodišnjem žiriju u sastavu Vesna Šouc Tričković, Tamara Adamov Petijević i Katarina Stanković i valjevskoj publici grupa „Panonika“ predstavila se kompozicijama „Ko je srce u te dirno“, u aranžmanu Saše Vrapca, „A što ti je mila kćeri“, „ Marijana“ i „Ne stoj Done, Donke“ u aranžmanima Mirka Jankov.

– Prezadovoljna sam našim nastupom i osvojenim nagradama na 5. HorFest – u. Ovo je kruna sezone koju smo počeli prvom nagradom na „Majskim muzičkim svečanostima“ u Bijeljini, a završili priznanjima u Valjevu. Iza ovih nagrada je naporan rad, dugo i uporno vežbanje našeg ansambla, ljubav i posvećenost zajedničkom pevanju, podrška grada i sponzora kojima smo zahvalni. Mi sa radošću pevamo, uživamo u tome i drago nam je da to prenosimo na publiku i od nje dobijamo toliko pozitivnih komentara i iskrenih čestitki – kaže Zorica Kozlovački, dirigentkinja pevačke grupe „Panonika“.

U muzici „Panonike“ Zrenjaninci će moći da uživaju na jesen, kada je planiran  godišnji koncert.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari