Zrenjaninska muška vokalna grupa „Panonika” u Kragujevcu za Dan žena 1Foto: Promo Muzički centar Kragujevac

 

Sutra, u petak, 8. marta u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije od 20 sati nastupiće Muška vokalna grupa „Panonika” iz Zrenjanina.

Koncert povodom Dana žena organizuje Muzički centar Kragujevac.

– Za koncert 8. marta, povodom Dana žena, pozvali smo u goste Mušku vokalnu grupu „Panonika” iz Zrenjanina. Ovaj ansambl je već poznat našoj publici jer se predstavio na 15. Međunarodnom Festivalu kamernih horova i vokalnih ansambala u Kragujevcu prošle godine na kojem je i osvojio nagradu za „kvalitet zvuka i najuspešniju komunikaciju sa publikom”, podsećaju Kragujevčane organizatori iz MC Kragujevac.

„Ko je srce u to dirno”, „Kad si bila mala Mare”, „A što ti je mila kćeri”, „Ju te san se zaljubija” su samo neki od naslova kompozicija koje će biti izvedene, napominju organizatori.

Mušku vokalnu grupu čine „panonski mornari” iz dela mešovitog hora „Panonika”.

Umetnički rukovodilac je Zorica Kozlovački, zaljubljenik u horsko pevanje i stvaranje lepote spajanjem glasova i emocija kroz vokalnu muziku.

U Muškoj vokalnoj grupi „Panonika” pevaju Miloš Gavrilov i Milivoj Adamov (prvi tenor), Goran Mišković i Zvonko Romac (drugi tenor), Milan Jokić, Robert Hodžić i Aleksandar Milas (bariton) i Vladimir Tomić i Milan Milanov (bas).

Ulaz na koncert „Panonike” je slobodan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari