DJB: N1 i Danas rade propagandu za bivšu vlast (VIDEO) 1Foto: Youtube/Printscreen

Današnje dnevno obraćanje narodnih poslanika DJB građanima Srbije iz hola Narodne skupštine bilo je propraćeno ometanjem novinara televizije N1.

– Iako svi novinari uredno unapred dobijaju raspored održavanja konferencija za medije iz hola Narodne skupštine, novinari televizije N1 već drugi put u istom prostoru u svoj program uživo uključuju neke druge sagovornike baš u vreme u kome se građanima Srbije obraćaju narodni poslanici DJB – stoji u saopštenju.

Kako su objasnili, svi novinari koji rade u Narodnoj skupštini imaju opciju da to rade i izvan skupštinskog hola koji je rezervisan za konferencije za medije.

– Potpuno je jasno da televizija N1 svesno i namerno ometa konferencije za medije narodnih poslanika DJB. Nepoštovanje koje ovi predstavnici sedme sile na taj način iskazuju prema građanima koje poslanici DJB predstavljaju je za svaku osudu – rekli su iz DJB.

Prema njihovim rečima, novinarka N1 je nakon uključenja poslanika DJB uživo na Jutjub kanalu Narodne skupštine počela da uzima izjavu od poslanice Gordane Čomić u neposrednoj blizini.

– Narodni poslanik i predsednik DJB, koji je se u tom trenutku obraćao građanima Srbije, prekinuo je to svoje obraćanje i mirno obavestio građane da će strpljivo sačekati da televizija N1 završi sa svojim ometanjem pre nego što se DJB konferencija za štampu nastavi. Nakon što je novinarka N1 završila snimanje skoro desetominutne izjave poslanice Čomić, i nakon što je proverila poruke na svom telefonu, iskoristila je svoje kaobajagi „novinarsko pitanje“ da za potrebe N1 snimi laži koje će, ne sumnjamo, posredstvom svoje televizije poslati u etar i tako ponovo dezinformisati građane – navodi se u saopštenju.

Od Novinarke su, kako su rekli, dobili pitanje zbog čega su je vređali i dobacivali.

– Svako ko pogleda snimak obraćanja poslanika DJB može se direktno uveriti u to da je ovo „pitanje“ novinarke N1 sračunato na to da optuži poslanike DJB za nešto što se nije desilo, kako bi pred svojim gledaocima prikrili činjenicu da već drugi put ometaju obraćanje poslanika DJB građanima – objasnili su iz DJB.

Oni su rekli kako smatraju da odavno u Srbiji nemamo medije, već isključivo propagandna glasila bivše i sadašnje vlasti.

– „Mediji“ u Srbiji ne obavljaju svoj posao informisanja građana, već u javnost plasiraju poruke kojima usmeravaju mišljenje javnog mnjenja, shodno interesima centara moći koje predstavljaju. Jedina razlika koja postoji između televizije Pink i Informera s jedne strane i televizije N1 i Danasa s druge strane, jeste to što prvi rade propagandu za sadašnju, a drugi za bivšu vlast. Zato su „mediji“ praktično postali politički protivnici DJB, jednako kao i bivša i sadašnja vlast – poručili su iz DJB.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari