Dragana Sotirovski nova gradonačelnica Niša? 1Dragana Sotirovski Foto: Youtube/Screenshot

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odlučio je da gradonačelnica Niša navodno bude Dragana Sotirovski, aktuelna načelnica Nišavskog okruga i članica Glavnog odbora SNS, saznaje Danas.

U oštroj trci za „prvog čoveka Niša“ bio je i poverenik niških naprednjaka, ali se Vučić, kako tvrde izvori Danasa, opredelio da tu funkciju poveri Sotirovski.

Milovanović će biti ministar u novoj Vladi Srbije, najverovatnije za resor telekomunikacije, kazao je izvor našeg lista.

Najavljeno je da bi Vlada Srbije trebalo da dobije neka nova samostalna ministarstva, a između ostalih i za ovaj resor, koji je sada pri Ministarstvu za trgovinu i turizam.

„Na jučerašnjem sastanku u Beogradu Vučić je saopštio tu odluku. Borba je bila velika jer se i Milovanović dosta dobro kotira kod predsednika naprednjaka jer su on i njegov brat blizanac Srđan, koji je prodao državnoj telekomunikacijskoj kompaniji „Telekom“ svoje podružnice kablovskog operatera za skoro 200 miliona evra, i tim novcem kupila Prvu i O2 televizije, veliki finansijeri SNS“, rekao je naš sagovornik.

Prema tvrdnjama izvora, Milovanović nikako nije hteo da bude ministar, odnosno da ide iz Niša jer je njegova davnašnja želja da bude gradonačelnik grada u kome je rođen.

Milovanović nije želeo za Danas da potvrdi da li će on biti ministar, ali je kratko rekao da je „i on čuo da je tako neko odlučio“.

Na nedavnim lokalnim izborima Sotirovski je bila prva, a Milovanović drugi na listi SNS u Nišu.

Na izbornoj listi SNS je za nju navedeno da je po zanimanju novinarka, iako je ona od 2018. godine načelnica Nišavskog okruga, i od tada se nije bavila novinarskom profesijom. Pre toga je bila šefica dopisništva Radio-televizije Srbije u Nišu.

Medijski eksperti, pak, smatraju, da Sotirovski niti može da nastavi da bude novinarka, niti može da se vrati novinarstvu posle političke i javne funkcije.

Sotirovski je dospela u žižu javnosti početkom prošle godine kad su mediji objavili da je njen suprug Nikola preuzet iz Gerontološkog centra u niški ogranak Elektroprivrede Srbije “ zahvaljujući njenom političkom uticaju“.

Sotirovski je završila Pedagošku akademiju u Aleksincu, a master studije na geografiji na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Majka je troje dece.

Džunić novi predsednik Skupštine Niša

Predsednik dosadašnje Skupštine grada Niša Rade Rajković zakazao je konstitutivnu sednicu za 20. avgust. Na sednici će najpre biti formirana verifikaciona komisija koja će potvrditi mandate novim odbornicima, a potom će biti izabran predsednik gradskog parlamenta, njegovi zamenici i sekretar. Izvor Danasa tvrdi da će novi predsednik Skupštine biti Boban Džunić, protiv koga je podignuta optužnica zbog sumnje da je dok je bio predsednik gradske opštine Palilula proneverio tri miliona dinara iz fondova EU projekta.

Na toj sednici mogu ali i ne moraju biti izabrani gradonačelnik i gradski većnici. Od 61 odbornika u niškom parlamentu lista Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ imaće 47, Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija šest odbornika, Udruženje građana „Niš, moj grad“, lista Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića tri, a Ruska stranka jednog odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari