Narodna stranka u Kragujevcu traži smenu gradskog urbaniste 1Foto: Milan Nikić

Pozivajući se na validnu dokumentaciju, koju je predstavila javnosti, Narodna stranka u Kragujevcu upravo je saopštila da je nedavno imenovani glavni gradski urbanista u tom gradu, Ivan Marković, na tu funkciju postavljen nezakonito, odnosno “na osnovu falsifikovane potvrde poslodavca o radnom iskustvu”.

Šumadijski narodnjaci otuda od nadležnih zahtevaju da Marovića, “zbog počinjenog krivičnog dela falsifikovanje dokumentacije”, smene sa mesta glavnog gradskog urbaniste, te da nakon toga snosi posledice.

U suprotnom, Narodna stranka će, kako poručuju iz te političke organizacije, da preduzme “neophodne i zakonom predvidjene mere”, što bi, kako valjda očekuju u NS, trebalo da prepadne  lokalne neprednjake i privede ih redu i zakonu.

Naprednjaci u Kragujevcu, naime, ne poštuju ni pravosnažne sudske presude s tim u vezi, pa u Kragujevcu na mestu direktora JKP “Šumadija”, u kojoj su okupljene gotovo sve lokalne komunalne firme, i dalje sedi stanoviti Nemanja Dimitrijević, iako je Viši sud u dva navrarta, poslednji put u maju prošle godine, njegovo imenovanje na tu funkciju proglasio nezakonitim.

Sporna je i direktorska funkcija u kragujevačkokm Javno stambenom preduzeću, na kojoj je svastika bivšeg gradonačelnika Radomira Nikolića, Snežana Ćirković.

Sudski postupak pred Višim sudom o njenom, prema tvrdnji upućenih, potpuno nezakonitom postavljenju na to mesto, traje već dve godine.

Nikolićevu svastiku, barem za sada, sa mesta direktorke JSP Kragujevac ne mogu da pomere ni optužbe zaposlenih u toj firmi o, kako prenose pojedini lokalni mediji, navodnim malverzacijama kojima je preduzeće oštećeno za enormne iznose.

Nedavno su sa funkcija sklonjeni doskorašnji glavni gradski urbanista Aleksandar Nenković, zatim direktor Energetike ,Milan Ćirović, pre koji dan direktor Urbanizma Dragan Dunčić, oko čije smene se politička prašina još uvek ne sleže.

Pre njih, iz Grdaskog veća su uklonjeni neki Nikolićima bliski ljudi.

Smenjen je i direktora Urbanizma  Dragana Dunčića, koji je, podsetimo, razrešen 8. januara, na drugi dan Božića, po hitnom postupku, odnosno na sednici sazvanoj toga dana ujutro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari