Ševarlić prekinuo štrajk glađu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić izjavio je da danas prekida štrajk glađu, u koji je stupio juče ispred Skupštine Srbije.

On je rekao da prekida štrajk glađu, jer je ovo jedinstven slučaj da je kao idejni tvorac štrajka, bio medijski ugušen sa jedne strane štrajkom Dveri, a sa druge strane štrajkom glađu poslanika Srpske napredne stranke.

Ševarlić je na konferenciji za novinare rekao da pitanje napada na poslanika ili pitanje demokratičnosti izbora ne mogu biti istog ranga kao pitanje Kosova.

On je naglasio da nije slučajno pokrenuo pitanje Kosova, već da je u vreme izbora veoma važno da građani znaju kakav je stav partija po pitanju Kosova i Metohije.

„Mislim da ne postoji država na svetu koja bi se odrekla 12 odsto teritorije zbog bilo čega, a posebno ne zbog pristupanja Evropskoj uniji“, rekao je Ševarlić i dodao da misli da Srbija sebi ne sme da dozvoli takav „luksuz“.

On je inače tražio da Skupština Srbije raspravlja o Kosovu, a na to ga je podstakao naslov za intervju ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka da treba zameniti novom Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari