Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković razgovarao je juče sa šefovima poslaničkih grupa o proceduri konstituisanja novog saziva republičkog parlamenta. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je agenciji Beta da to nisu konsultacije o sazivanju konstitutivne sednice, već upoznavanje s pravilima o njenom sazivanju.

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković razgovarao je juče sa šefovima poslaničkih grupa o proceduri konstituisanja novog saziva republičkog parlamenta. Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Miloš Aligrudić rekao je agenciji Beta da to nisu konsultacije o sazivanju konstitutivne sednice, već upoznavanje s pravilima o njenom sazivanju. Aligrudić je dodao da će konsultacije o konstitutivnoj sednici tek biti zakazane.
Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Dušan Petrović takođe je rekao da je s Markovićem razgovarao o proceduri sazivanja konstitutivne sednice novog saziva parlamenta. Konstitutivnu sednicu novog parlamenta saziva predsednik starog saziva Predrag Marković. Konstitutivna sednica treba da bude održana do 25. februara, a parlament je konstituisan verifikacijom najmanje dve trećine poslanika. Do 5. februara sve stranke koje su dobile mandate na izborima treba da dostave Republičkoj izbornoj komisiji spisak poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari