Vučić o predlogu za ministarstva za izbore: Pun je mesec bio ova tri dana, čudo neko 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da komentariše inicijativu opozicionih stranaka za formiranjem ministarstva za izbore, ali je rekao da je „pun mesec bio u ova tri dana”.

Podsećamo, kako je Danas nezvanično saznao Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana zalažu se za osnivanje posebnog ministarstva koje bi se bavilo izborima.

„Čudo je neko bilo. Kako ste rekli da se zove ministarstvo”, rekao je Vučić, na pitanje o informaciji da Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana smatraju da je potrebno formirati takvo ministarstvo kako bi se obezbedili fer izbori.

Pre pominjanja „punog meseca”, rekao je da ne želi da pred predstavnicima stranih država govori o svojim političkim protivnicima i iznosi nešto negativno o njima.

On je to izjavio nakon što je na beogrskom aeorodromu Nikola Tesla, dočekao avion sa kinskim vakcinama, u društvu ambasadorke Kine.

Povodom informacije da je na Kosovu nađen mrtav nekadašnji kosovski policajac, za kojeg tamošnji mediji pišu da je trebalo da bude svedok Specijalnog tužilaštva, Vučić je rekao da je to ko zna koji takav slučaj.

„To je pitanje za Evropljane i Amerikance, koji su tvorci te takozvane države, neka oni sebi odgovaraju na to pitanje. Nažalost, mnogi ljudi će zbog toga da izgube svoje glave, ali mi tu ne možemo ništa da promenimo”, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari