Vučić sa Putinom o regionalnim pitanjima, najviše o KiM 1Foto: Printscreen RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom znak otvorenog i iskrenog prijateljstva dve zemlje i značajan signal za Srbiju, navodeći da će se razgovarati o Kosovu i Metohiji i da očekuje da čuje stav Ruske Federacije i savet Putina o tom pitanju.

Vučić je novinarima, po dolasku u Moskvu, rekao da je velika čast za predstavnike Srbije što su na dašanji dan pozvani u Moskvu.

Razgovaraćemo o ubrzanju ekonomske saradnje, razgovaraćemo o Turskom toku, globalnoj i regionalnoj politici, očuvanju statusa vojne neutralnosti Srbije, rekao je Vučić i naglasio da će između njega i Putina ostati „nešto što ima da zamoli predsednika Rusije“.

Nisam ja, niti možete sebe da pozovete ovde, rekao je Vučić i ponovio da je velika čast za Srbiju što je njen predsednik prvi strani lider sa kojim se Putin sreće po dobijanju novog predsedničkog mandata.

Večeras ću mu zvanično uputiti poziv da poseti Srbiju pre kraja ove godine, rekao je Vučić, dodajući da će krajem godine biti organizovano obeležavanje pobede u Prvom svetskom ratu.

Srbija je na evropskom putu, ali Srbija kada kaže da neće da uvede sanckije Ruskoj Federaciji i kada Srbija kaže da neće u NATO i da ostaje vojno neutralno, onda oni znaju da je to tako, rekao je Vučić.

Nadam se rešavanju brojnih ekonomskih stvari, ali kad pričamo o vojnotehničkim sporazuma i kada nabavljamo oružje i oruđe, to su dodatne garancije za mir, rekao je Vučić.

Radujem se susretu i verujem da ćemo imati dobrih rezultata, a svakako tokom večere moliću Putina da vreme posvetimo regionalnim pitanjima, pre svega Kosovu i Metohiji, dodao je on.

U pratnji srpskog predsednika u poseti Moskvi su i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanovića, kao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari