Vulin: Sami čuvamo svoje nebo 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija, za razliku od nekih zemalja u okruženju, sama čuva svoj vazdušni prostor.

Naše nebo je sigurno, slobodno i mi ga čuvamo sami.

Zahvaljujući vojno-tehničkom sporazumu između predsednika (Rusije Vldimir) Putina i predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, naše nebo je slobodno, naše nebo je sigurno, naglasio je Vulin.

On je, u pratnji zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića i komandanta RViPVO general-majora Duška Žarkovića posetio pripadnike Vojske Srbije angažovane u dežurnoj jedinici lovačke avijacije na Batajnici. Vulin je, kako prenosi Ministarstvo odbrane, rekao da je i danas, u vreme prvomajskih praznika, Vojska Srbije, kao i uvek, u pripravnosti.

„Vojska Srbije nikada ne praznuje – i nema dana kada ne čuva svoje nebo i svoju zemlju i nema dana kada ne čuva naš način života, naš suverenitet i našu slobodu“, ocenio je Vulin.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić naglasio je da se na aerodromu Batajnica u stalno sadejstvovanim snagama u sistemu PVO nalazi i ova dežurna jedinica, čiji su piloti i tehnički sastav 365 dana u godini spremni da polete u svakom trenutku, u bilo kakvim meteorološkim uslovima, danju ili noću, kako bi branili vazdušni prostor Republike Srbije, navedeno je u saopštnju Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari