FMP bez Gereta Nevelsa u borbi za titulu 1foto: ABA liga

Crvena zvezda sutra od 19 časova dočekuje FMP u prvom meču finalne serije domaće Superlige. „Panteri“ će na megdan crveno-belima bez dvojice Amerikanaca: Brajsa Džonsa i Gereta Nevelsa.

Dva puta po mesec i više dana, košarkaši FMP imali su pauzu izazvanu rasporedom, tačnije sistemom plej-ofa ABA lige, odnosno odsutajanjem Partizana u plej-ofu Superlige.

Čak 44 dana prošlo je od poslednje utakmice FMP, odigrane protiv Budućnosti u plej-ofu ABA lige. U međuvremenu, „panteri“ su ostali bez Brajsa Džonsa (sporazumni rastanak) i Gereta Nevelsa, koji je uz odobrenje kluba otišao za Ameriku, ali će sledeće sezone igrati za tim iz Železnika.

„Mi smo trenirali sve vreme u ovoj pauzi i odigrali tri prijateljske utakmice protiv Spartaka, Dinamika i Mege kojima dugujemo veliku zahvalnost što su nam izašli u susret svesni naše situacije. Treniralo se jako dobro. Neki drugi imaju mnogo utakmica, a mi mnogo treninga, a naš kondicioni trener je izračunao da smo odradili 360 treninga u sezoni sto je zaista puno“, otkrio je Nenad Stefanović, trener FMP.

Posebno je intersantan podatak da će u finalnoj seriji protiv šampiona ABA lige nastupiti veoma mlada bekovska postava FMP koju pored iskusnijeg kapitena Marka Radonjića čine: Milutin Vujičić (2002), Nikola Manojlović (2002), Nikola Šaranović (2003).

„Sada smo još mlađi u proseku u odnosu na ABA ligu. Igraćemo kao što je poznato u promenjenom sastavi bez Brajsa Džonsa, ali i bez Gereta Nevelsa koji je igrao seriju protiv Budućnosti na svoju odgovornost potpuno nespreman zbog dobro poznatih okolnosti. Od proseka godina je osetnije da će našu spoljnu liniju činiti igrači 2002. i 2003. godište – Vujičić Manojlović i Šaranović. Mislim da će nam to biti najveći benefit“, naznačio je mladi šef struke „pantera“.

„Mislim da smo tokom sezone pokazali veliki kvalitet da smo sa svima igrali konkurentno bez obzira na sastav koji smo imali u tom trenutku. Nikome nismo pretili, ni timovima koji su u našem rangu, a kamoli timovima koji su favoriti. Naša želja je da vidimo posle 44 dana pauze kako izgledamo na terenu i naravno da nam je želja da pobedimo. Ukoliko budemo imali i promil šanse siguran sam da ćemo to uraditi, ali znamo jako dobro ko je favorit i protiv kakvog tima igramo“, zaključio je mladi šef struke FMP.

Finalna serija plej-ofa Superlige igra se na dve dobijene utakmice po sistemu 1-1-1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari