Ivana Vuleta ide na OI 2024. 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Tridesetjednogodišnja srpska skakačica u dalj odlučila da produži karijeru do takmičenja u Parizu.

Ivana Vuleta (devojačko Španović) i njen trener Goran Obradović ići će do kraja još jednog olimpijskog ciklusa, što znači da bi, ako ostane zdrava i prava, naša trofejna atletičarka bila jedan od glavnih aduta Srbije za osvajanje medalje na takmičenju u Parizu 2024. godine. Na prošlim, minulog leta u Tokiju, imala je zlato u rukama, ali je na kraju ostala bez ijednog odličja.

Taj „neuspeh“ na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Beogradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a Igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Beogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju“, objavio je Obradović u izjavi za Večernje novosti.

Kratkoročni planovi još nisu definisani, jer treba proceniti da li nova (stara) dvoranska šampionka sveta može u kratkom intervalu na Svetsko prvenstvo pod otvorenim nebom (jul) i šampionat Evrope (avgust).

“Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja“, završava Obradović.

Ivana je bila 30. na OI u Pekingu 2008, u Londonu 2012. završila je kao 11. a u Rio de Žaneriru doskočila je do bronzanog odličja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari