Milovan Vesnić zauzeo četvrtu poziciju u nastavku Šampionata Evrope na brdskim stazama 1Foto: Vesnić tim

U nastavku Šampionata Evrope na brdskim stazama, automobilista Milovan Mikica Vesnić je zauzeo četvrto mesto.

Treća trka Šampionata vozila se prethodnog vikenda na stazi Subida Al Fito u Španiji, a Vesnića, koji je jedini srpski automobilista na tom takmičenju, samo tri deseta dela sekunde su delila od podijuma.

Posle tri vožnje na uskoj i klizavoj stazi u blizini Ovijeda koja, ističu u njegovom timu, nije odgovarala njegovom „audiju”, Vesnić je ipak zadovoljan tom pozicijom.

„U Španiju smo došli odmah nakon vikenda u Austriji. Prvi put sam na ovoj stazi i iskreno sam njome bio iznenađen, jer više priliči reli trkama, nego brdskim trkama“, naveo je Vesnić.

Milovan Vesnić zauzeo četvrtu poziciju u nastavku Šampionata Evrope na brdskim stazama 2
Vesnić u Španiji/Foto: Vesnić tim

Kazao je da mu je „odmah bilo jasno da sa “audijem” na toj stazi nema šta da traži, jer njegov automobil “ne voli” spore staze ni na kružnim stazama, a na brdu je totalno hendikepiran“.

„Kada na to dodamo činjenicu da nismo dobili obećane nove pneumatike i da smo morali da radimo sa onim što nam je ostalo iz Austrije, jasno je da moram biti zadovoljan postignutim“.

„Još jedna nova staza je iza mene, a sezona je duga i svaki bod je bitan”, izjavio je automobilista iz Užica, nakon trke u Španiji.

Posle tri takmičarska vikenda u Francuskoj, Austriji i Španiji, Vesnić je treći u svojoj grupi. Ispred njega su Stefanovski (S. Makedonija) i Migliuolo (Italija), a za dve sedmice očekuje ga nastavak sezone u Portugaliji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari