Novi selektor odbojkašica obećao: Srbija će ostati na vrhu sveta 1Foto: Starsport

Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti danas je zvanično potpisao ugovor na dve godine, a u svom prvom obraćanju medijima obećao je da će učiniti sve da njegova ekipa nastavi sa osvajanjem trofeja.

„Veoma sam srećan i ponosan zbog prilike da vodim ovako sjajan tim. Imao sam uspeha sa Turskom i želim da im se zahvalim na poslednjih šest godina. Promene su u životu dobre, pa tako i u sportu. Zahvaljujem se Savezu na ovoj prilici. Srećan sam što sam selektor u zemlji u kojoj ljudi poznaju sport, gde su igrači navikli da pobeđuju i osvajaju medalje. To je veoma lepo. Odbojka je neverovatna, ali i ostali sportovi u Srbiji, to je velika motivacija. Obećavam da ću raditi sve što mogu da zadržim tim na vrhu sveta. Pred nama su Olimpijske igre i znam koji je cilj Srbije. Pritisak je veliki, ali je to pritisak koji ovaj tim zaslužuje“, rekao je Gvideti.

Odbojkašice će ove godine imati tri velika takmičenja – Ligu nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre.
„Glavni cilj je plasman na Olimpijske igre. Promenio se sistem kvalifikacija tako da Srbija ima velike šanse da se plasira na takmičenje. Želim da počnem sledeću sezonu sa obezbeđenim mestom na Igrama. Ekipa je osvojila Svetsko prvenstvo, naravno da želimo i zlato na Evropskom prvenstvu. Ja lično volim Ligu nacija, poeni će biti važni, a to će biti dobra prilika da upoznam devojke koje ne znam. Naravno, postoje igračice koje veoma dobro znam, ali ima mladih koje tek treba da upoznam“, rekao je italijanski trener.

Gvidetija je na klupi Turske zamenio doskorašnji selektor Srbije, Danijele Santareli.

„Razgovarao sam sa Danijeleom, popili smo kafu u Istanbulu. Podržao me je. Sa Zoranom Terzićem sam razgovarao ranije. Od njih sam saznao da tim ima borbeni duh i da je veoma dobar u važnim momentima. Video sam to i kao njihov rival, a njih dvojica su samo to i potvrdili. Želeo bih da razgovaram i sa Terzićem, niko ovaj tim ne poznaje bolje od njega. On je uradio magične stvari sa Srbijom i to mnogo poštujem. Sve njegove savete ću iskoristiti“.

Gvideti je pbavio konsultacije i sa Majom Ognjenović, koja je prošle godine propustila reprezentativna takmičenja.

„Razgovarao sam sa Majom, želim da pričam sa svakom igračicom. Radili smo zajedno u Vakifbanku. Neverovatno je ono kroz šta smo prošli. Ona je veoma motivisana, još ne znam njenu konačnu odluku. Postoji motiv da se vrati u reprezentaciju, ali videćemo koji je njen plan za sledeću sezonu“.

U novm stručnom štabu biće mesta i za srpske trenere.

„Želim što više srpskih trenera u štabu, želim da učim od njih o igračicama, da naučim više o mentalitetu. Tri trenera će biti iz Vakifa, koji rade sa mnom već deset godina. Napravićemo dobru kombinaciju. Mora da postoji zajednica, tek onda možemo da vodimo ekipu na pravi način“, zaključio je Gvideti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.