Partizan i Crvena zvezda evroligaške terene menjaju borbama u ABA ligi 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Večiti rivali nastavljaju s utakmicama u regionalnom takmičenju.

Nedelja na izmaku bila je uspešna za košarkaše Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, jer su i jedni i drugi regularni deo takmičenja završili pobedama, s tim što su crno-beli produžili u plej-of a crveno-beli završili svoju ovosezonsku misiju u najjačem klupskom takmičenju Starog kontinenta.

Partizan je protiv Panatinaikosa na sjajan način zaokružio prvu fazu EL, dok bi ga eventualni trijumf protiv Zadra, na terenu tog hrvatskog kluba, dodatno približio potvrdi prvog mesta u ABA ligi. Za šta će im potrebno da budu maksimalni, jer dvorana „Krešimir Ćosić“ spada u red teže osvojivih u aktuelnom izdanju regionalnog takmičenja.

„Otprilike isto što smo pričali pred prvu utakmicu protiv Zadra. Oni su ostali verni svojim idejama kako žele da igraju i ja im zaista čestitam na tome. Od početka lige do sada nisu menjali ništa, igraju mnogo toga u tranziciji, imaju veliki broj šuteva za tri poena. Tačno je definisana igra u napadu, takođe i u odbrani i sve ono što smo pripremali za prvi meč, to je to.

Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj šuteva za tri poena nakon kojih dolazi ofanzivni skok. Tako da mislim da nas očekuje veoma teška utakmica“, sve je jasno trofejnom strategu Željku Obradoviću u vezi gostovanja 17. aprila od 18.00.

Tačno dva sata kasnije počeće još jedan srpsko-hrvatski duel, s tim što će Crvena zvezda nekoliko dana nakon slavlja protiv Fenerbahčea, u hali „Aleksandar Nikolić“, biti domaćin Splitu u utakmici 26. kola ABA lige. U susret zaostalim utakmicama sa Mornarom u Baru i Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

„Dočekujemo ekipu Splita koja je odigrala dobru sezonu u ABA ligi, i koja je u nekim mečevima, posebno protiv ‘na papiru’ jačih timova, pokazala da ima kvalitet. Zato ulazimo maksimalno ozbiljno u utakmicu, želimo da nastavimo seriju pobeda iz Evrolige i u dobrom ritmu dočekamo plej-of ABA lige koji sledi.

Posebno zbog činjenice da takmičarski još uvek vodimo borbu za plasman u regularnom delu sezone regionalne lige i sad sve snage okrećemo ovom takmičenju“, najavio je trener crveno-belih Duško Ivanović, kojem bi eventualni kiks Partizana doneo povratak na prvu poziciju pred početak plej-ofa.

Trenutni skor Partizana je 22 pobede i dva poraza, a čeka ga još odloženi meč protiv Budućnosti. Crvena zvezda ga prati sa 20 trijumfa i tri izgubljena susreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari