Pehar se čuva i u Torinu 1Lukaku i Tuhel foto EPA-EFE/Neil Hall

Nikada se ne može znati da li će neki potencijalno dosadan duel doneti vatromet na terenu ili pretpostavljeno atraktivan meč biti gubljenje vremena.

Pa opet, večerašnji megdan najtrofejnijeg italijanskog kluba – Juventusa i poslednjeg krunisanog vladara fudbalske Evrope – Čelsija unapred privlači više pažnje od svih ostalih utakmica drugog dana druge nedelje Lige šampiona.

Ne samo što se radi o dve podrazumevajuće ambiciozne sredine, čak i kada to nema jaku podlogu u realnosti, nego su obe ekipe pobedama počele trku za prvo mesto u H grupi i prolećnu fazu LŠ, a zajedničko im je gubljenje bodova od početka nacionalnih prvenstava.

S tim je što domaćin iz Torina izašao iz višenedeljne rezultatske agonije i sa dva vezana trijumfa (protiv Specije i Sampdorije) prekinuo crni niz od četiri kola bez slavlja, dok remi sastava iz Londona sa Liverpulom i poraz od Mančester sitija nisu nikakvi šokantni ishodi, jer su došli u sudarima sa direktnim konkurentima za titulu prvaka Engleske.

Juventus je toliko loše počeo borbu za vraćanje skudeta na njegovu najčešću adresu da je u jednom trenutku bio u zoni ispadanja, kamere u TV prenosu remija sa Milanom snimile su trenera Masimilijana Alegrija kako psuje svoje igrače, a on svoj gaf, dan posle, prokomentarisao u pesimističnom tonu.

– Nema razloga da pričamo o nekim dugoročnim ciljevima, pogledajte tabelu… – izjavio je tada italijanski stručnjak, čije se nezadovoljstvo ne može objasniti odlaskom Kristijana Ronalda u Mančester junajted ovog leta, pošto crno-beli ni u Portugalčevoj eri u Seriji A nisu napravili ono što su planirali sa jednim od najboljih fudbalera današnjice.

Rutinskih 3:0 na stadionu švedskog Malmea, na premijeri LŠ 2021/2022, najavili su buđenje Stare dame, međutim, Čelsi je potpuno druga vrsta izazova, s obzirom da „plavci“ imaju dovoljno iskustva i enorman budžet, njihova igra glavu i rep, a šef struke Tomas Tuhel pripada kremu svog esnafa.

Još mu je ispunjena želja da iz Intera, pre nekoliko meseci, bude vraćen golgeter vrhunskih perfomansi Romel Lukaku, pa zadnju liniju, predvođenu Kjelinijem i Bonućijem, čeka puno posla. Međutim, ni Čelsijevim ofanzivcima nije svejedno što će na njih motriti prekaljeni štoperski par iz redova osvajača poslednjeg šampionskog naslova u konkurenciji selekcija.

– Naše ambicije ove sezone nemaju veze sa trofejima iz prošle, idemo sve iz početka i opet hoćemo da budemo kompetitivni na svakoj utakmici i u svakom takmičenju, da dobro igramo i osvajamo prva mesta – bodri Nemac ne čelu stručnog štaba engleskog kluba posle minimalnih 1:0 protiv Zenita na startu tekuće LŠ, a pre pete bitke sa Juveom, čija će navala biti slabija za vodeće i povređene golgetere tima Pola Dibalu i Alvara Moratu.

Prethodni su završavani svim mogućim epilozima. Tako je u dvomeču osmine finala LŠ, 2009. godine na Ostrvu bilo 1:0 za domaćina, a u revanšu na Apeninima 2:2. U grupnoj fazi istog takmičenja, 2012. godine, susret u Londonu nije imao pobednika (2:2), dok je druga bitka pripala crno-belima (3:0).

Raspored 2. kola

Grupa E

Bajern – Dinamo (K)            21.00

Benfika – Barselona 21.00

Grupa F

Atalanta – Jang Bojs            18.45

Mančester junajted – Viljareal     21.00

Grupa G

Volfsburg – Sevilja   21.00

Salcburg – Lil 21.00

Grupa H

Zenit – Malme          18.45

Juventus – Čelsi        21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari