Potpuni haos u Breši, igrači satima ostali zaključani u svlačionici 1Sportklub

Rezultatska katastrofa Breše proizvela revolt i bes kod huligana.

ne tako davno, Breša je bila stabilan prvoligaš, međutim, sinoć je prvi put, posle skoro četiri decenije (38 godina) doživela ispadanje u Seriju C (treći rang takmičenja).

Ona je remizirala u revanšu plej-auta (1:1). Kozenca je bila bolja ukupnim rezultatom, što je rasrdilo domaće navijače koji nisu mogli da podnesu da je njihv klub ispao u treći rang takmičenja.

Breša je trebalo da nadoknadi minus od jednog gola na svom terenu. Sve do petog minuta nadoknade imala je dovoljan kapital, ali je Meroni ostavio „zaleđenim“ sve u domaćem klubu.

Revoltirani ispadanjem, huligani su automatski počeli da ubacuju baklje na teren, što je dovelo do prekida utakmice, ali je najteži deo priče ostavljen za dešavanja posle duela.

Kako navode italijanski mediji, igrači Breše bili su zaključani u svlačionicama i neka dva sata nisu mogli da ih napuste, s obzirom na to da ih je poveća grupa navijača čekala ispred stadiona.

Bezbednije im je bilo u svlačionicama, koje su napustili tek po dolasku jačih snaga policije, pa su kućama krenuli tek oko jedan sat iza ponoći.

Brešu sada očekuje težak zadatak, s obzirom na to se u Seriji C igra u tri grupe, a da samo tri prvoplasirane ekipe idu direktno u Seriju B, dok ekipe od drugog do devetog mesta igraju verovatno najduži plej-of u Evropi, u trajanju od čak mesec dana.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari