Stadionska turneja: Šta nam govori Vučićevo otvaranje tri stadiona u dva dana? 1Foto: Miljko Stojanović

Raduj se, Srbijo! Loznica, Zaječar, Leskovac… Lista novih stadiona proširena je na „Novi Lagator“, „Kraljevicu“ i „Dubočicu“. Sva tri je predsednik Aleksandar Vučić promovisao u dva dana, na svojoj vikend turneji.

Ne zna se da li ih je otvarao kao predsednik ili kao lice koje formalno nije više lider Srpske napredne stranke, ali intenzivno vrši kampanju za svoje čedo. Ma, koga briga… Niko to više ni ne pita.

To zanima samo one „izdajničke novinare“ iz onih opskurnih „Šolakovih medija“, a njihovim izveštajima ionako ima pristup manje od polovine Srbije.

Telekom se odavno postarao da na njegovim kanalima nema takvih anomalija, a listovi poput Danasa se južnije od Beograda ionako prodaju ispod tezge, krišom, kao nekada pornografski časopisi.

Na turneju je se sobom poveo i odgovarajući prateći bend – partiju i bratiju: od lokalnih kabadahija i preletača poput Boška Ničića, preko najpoznatijeg Srbina s one strane Drine Milorada Dodika, pa sve do predsednika FSS Dragana Džajića.

Kampanja ne zna ni za starost ni za bolest, a abolicija Tome Nikolića skuplje će izgleda koštati i od celog onog tima koji se 1991. popeo na krov Evrope i sveta.

Bio je tu i predsednika UEFA Aleksandar Čeferin. Prošetao je Zaječarom i Leskovcem, ali ne i Loznicom.

Novi Lagator“ nije zadovoljavao UEFA standarde zbog niza projektnih grešaka, od prevelike blizine tribina terenu do svlačionica koje su preko puta ulice (igrači moraju da prelaze drum da bi istrčali na teren).

Ne zna se šta je naknadno ispravljeno i da li će ikada moći da se na njemu igraju evropski mečevi. Nije Goci bilo napisano da to pita.

Stadionska turneja: Šta nam govori Vučićevo otvaranje tri stadiona u dva dana? 2
Foto: Radenko Topalović

Narod je, dakle, dobio igara, a hleba neka kupi za onih 20.000 dinara pomoći penzionerima.

Ako poštare zanima gde im je potrošena nesuđena povišica ili poljoprivrednike gde su im otišle obećane subvencije – mogli su da uživo gledaju na Pinku ove subote i nedelje.

Vlast je duboko počeo da nagriza „sindrom Marije Antoanete“ – ako nemate ni za parizer, jedite stadione.

stadion kraljevica
Stadion „Kraljevica“ Foto: M. Stojanović/Danas

A šta opozicija radi za to vreme? Dogovara se ko će sa kim zajedno u koliko kolona da priđe i gurne autokratu u političku provaliju. A i te grbavo rođene dogovore teško da će vreme ispraviti.

Ko će biti kriv ako Borisu Tadiću opet u Beogradu bude nedostajalo 0,1 procenata da pređe cenzus ili na republici Vuk Jeremić ne dobaci do tri odsto? Ovaj put Vučić neće.

Mislite o tome.

Autor je urednik u Danasu.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari