Tim Partizana posrće, trenerska vrteška opet radi u Humskoj, a Ivica Kralj "sprema ekipu" za Ligu šampiona 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Sportski direktor crno-belih vidi dalje od poslednje epizode rezultatske i kadrovske agonije srpskog viceprvaka.

Fudbaleri Partizana su još jesenas izgubili šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, a novi večiti derbi, 3. marta na stadionu u komšiluku, dočekuju s ogromnih 13 bodova manje.

Bez doskorašnjeg trenera Gordana Petrića, čija je ostavka trebalo da bude sprovedena u delo tokom superligaške pauze ovog meseca, da bi „gubitak svlačionice“ (po njegovom priznanju) ubrzao taj odlazak i unapređenje bivšeg pomoćnika u stručnom štabu prvog tima i stratega klupske filijale Teleoptika, Igora Duljaja, na „vruću klupu“.

Da stvar bude crnja, moldavski Šerif je nekoliko dana pre remija sa Radničkim 1923 izgurao „parni valjak“ iz Lige konferencije, dok je njegov niželigaški imenjak iz Sremske Mitrovice u prvom delu sezone ostavio Partizan bez šanse da makar osvoji Kup Srbije.

„Kada ste deo Partizana, to nosi mnogo lepih trenutaka, iako ima i onih drugih kojih pokušavamo da bude što manje, ali su i oni sastavni deo. Igor Duljaj je novi trener, prvi u mom direktorskom mandatu i želim mu sreću u radu. Ne dolazi u idealnom momentu, ali niko ne dolazi kada je sve potaman.

Pre svega moram da zahvalim Gordanu Petriću koji je takođe došao u teškom momentu za klub, doneo je novu energiju i mnogo toga dobrog, ali nažalost poslednji rezultati su se odrazili na njegovo zdravstveno stanje i došlo je do ovakvog epiloga. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio za Partizan. Veliki je trener i čovek, nadam se da će i u budućnosti biti deo kluba“, sportski direktor Ivica Kralj pokušao je da oda utisak pribranog čoveka na današnjoj promociji svog bivšeg saigrača u novog šefa stručnog štaba, odavno, posrnulog kluba.

Uprkos svim problemima na terenu i van terena, bivši golman crno-belih i reprezentacije sluti smatra da su prolazne prirode. I da ekipa vredi više nego što pokazuju njeni rezultati.

„Nadam se da šok terapija može da donese pozitivan pomak. Imali smo dva šokantna rezultata u prethodnih nekoliko dana, niko od nas to nije očekivao. Došlo je do promene trenera i nadamo se reakciji fudbalera. Nisu igrači zaboravili da igraju fudbal, ali tako je to u sportu.

Videli smo situaciju protiv Šerifa. Jedna nepažnja, ili kako to već nazvati, može da promeni tok utkamice. Teško je u ovom momentu da analiziramo šta se sve dešavalo u prethodnih dve nedelje, ali to je draž fudbala. Nažalost dešava se nama, a ne nekome drugom.

Ipak, večiti sam optimista i verujem u ove igrče. Bez obzira na trenutne rezultate, ovo je ekipa koja je dva puta pobedila Keln, koja je igrala ravnopravno sa Nicom koja sada dominira u francuskom prvenstvu. Ipak, očigledno je da je ekipa psihološki pala, a na nama je da učinimo sve da se izdignu iznad situacije“, nada se boljitku funkcioner Partizana.

Prvi naredni izazov predstavljaće ujedno i najteži zadatak, obzirom na to da će Duljaj u ulozi glavnog komandanta debitovati u 169. fudbalskom okršaju sa Crvenom zvezdom.

„Oduvek je derbi utakmica za sebe i time nećemo ništa reći, ali je Crvena zvezda u ovom momentu u relaksiranijoj situaciji. Verujem ipak da možemo da se izdignemo i da odigramo dobru utakmicu. Nadam se i dobrom rezultatu, ali na to utiču mnoge srećne i nesrećne okolnosti. Ono što je bitno je da uđemo hladne glave i sa verom da možemo da pobedimo. Igrao sam 22 derbija i znam šta se sve dešavalo. Događalo se da ne pobedimo kada smo največi favoriti i obrnuto“.

Iako je jasno da su još jednu Partozanovu sezonu „pojeli skakvci“ Kralj vidi dalje od nove epizode višegodišnje agonije i priča o planovima za kvalifikacije za novu Ligu šampiona, koje ovog leta sleduju drugoplasiranoj ekipi na kraju Superlige.

„Idemo dan po dan, da odigramo derbi. Plan je da se konsoliduje ekipa, da pokušamo da se vratimo na pravi kolosek i da ostanemo konkurentni. Činjenica je da Zvezda ima veliku bodovnu prednost, ali mi i dalje imamo svoje sportske ciljeve, na njima ćemo raditi i polako pripremati ekipu za leto i Ligu šampiona.

Bilo bi dobro da što pre izađemo iz trenutne suituacije i ovom prilikom pozivam navijača, bez obzira što imaju pravo na nezadovoljstvo, da pruže podršku igračima jer znam koliko to znači na terenu i daje krila“, pozitivan je sportski direktor crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari