Vučelićeva struja iz JSD Partizan u kontraofanzivi: Mijailović počinio krivično delo, na udaru i čovek iz Vlade Srbije 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Iz tabora „poraženog“ predsedničkog kandidata najavljena žestoka reakcija protiv „novog predsednika“ i odgovornih iz APR-a.

Samo nekoliko sati nakon što je Ostoja Mijailović „osvanuo“ na sajtu Agencije za privredne registe kao legitimni zastupnik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, a to „pečatiralo“ dolazak prvog čoveka košarkaške sekcije na predsedničku funkciju, umesto Milorada Vučelića, usledio je jak protivudar njegovog pomenutog kolege iz fudbalskog dela sportske porodice crno-belih.

„Jugoslovensko sportsko društvo Partizan odlučilo je da podnese krivične prijave i tužbe protiv Ostoje Mijailovića i odgovornih u Agenciji za privredne registre. A otkriveno je ko je učestvovao u protivzakonitom upisu u APR prvog čoveka košarkaške sekcije.

Prema našim informacijama, u ovoj operaciji su osim Mijailovića učestvovali Novak Nedić, generalni sekretar Vlade, njegov savetnik Nenad Đorđević i rukovodilac APR Milan Lučić i ona je obavljena pred kraj radnog vremena.

Nedića je kao učesnika predizbornih pritisaka u JSD, u ime vlasti, sinoć pominjao i Mićo Pušica predsednik karate kluba Partizan i ugledni sportski radnik“, stoji u tekstu Večernjih novosti, gde Vučelić obavlja funkciju glavnog i odgovornog urednika.

Malo posle objave stigla je i potvrda u vidu saopštenja JSD Partizan, tj. starih čelnika istog, koje sebe i dalje smatraju jedinim pravim rukovodstvom.

„JSD „Partizan“ ovim putem obaveštava javnost da je današnja promena lica ovlašćenog za zastupanje JSD „Partizan“ u Agenciji za privredne registre izvršena na osnovu falsifikovanih dokumenata, koja je podnosilac prijave Ostoja Mijailović dostavio Agenciji.

Zapisnik sa sastanka kojim je rukovodio Mijailović i odluka sa tog sastanka ne predstavljaju validna dokumenta, a pritom sadrže i falsifikovan pečat JSD „Partizan“, čime je podnosilac prijave Ostoja Mijailović izvršio krivično delo falsifikovanje isprave iz čl. 355 Krivičnog zakonika RS.

Dokumenta sa neistinitom sadržinom su zatim danas predata Agenciji za privredne registre, sa ciljem promene lica ovlašćenog za zastupanje. Odgovorna lica u Agenciji za privredne registre, odnosno direktor Milan Lučić su izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja iz čl.359 Krivičnog zakonika RS, omogućavajući Mijailoviću nezakonit upis u registar.

Ovako nešto je bilo i očekivano, nakon jučerašnjeg sastanka koji je Mijailović održao sa delom delegata, te je stoga JSD „Partizan“ još jutros dopisom obavestio Agenciju za privredne registre da se tako nesto može desiti, obzirom da nam je poznat model rada Ostoje Mijailovića.

Ovim postupkom Ostoja Mijailović je pored učinjenih krivičnih dela, prekršio i odredbe Statuta JSD „Partizan“ i Zakona o sportu.

JSD „Partizan“ će sutra uložiti žalbu na rešenje Agencije za privredne registre, koje rešenje će biti zasigurno poništeno. Takodje, biće podneta i krivična prijava protiv Ostoje Mijailovića, Milana Lučića i ostalih lica koja su izvršila i pomogla u izvršenju učinjenih krivičnih dela“, piše u saopštenju koje je potpisao Milorad Vučelić.

Naredni dani i nedelje pokazaće ko je stvarni i konačni pobednik, a ko definitivni gubitnik u ovoj tragikomičnoj borbi za vlast u velikom i trofejnom kolektivu na višegodišnjoj stranputici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari