Foto: Printscreen

Međutim, kao što je u izjavi za novinare potvrdio predsednik štrajkačkog odbora Đino Šverko, uvažavajući osetljivost trenutka i složenost situacije oko opstanka brodogradilišta i svih društava u sastavu Uljanik Grupe, štrajkački odbor odlučio je da se neće raspustiti, odnosno da nastavlja s radom, što ne utiče na valjanost odluke o obustavi štrajka.

Štrajkački odbor je ujedno uputio pismo hrvatskom ministru privrede Darku Horvatu u kojem se zahvaljuje na podršci, trudu i aktivnostima koji je uložio u problem rešavanja plate radnika Uljanik Grupe za jul.

„Isplatom plate za jun stvorene su tek minimalne pretpostavke za nastavak delatnosti društava u okviru Uljanik Grupe. Međutim, u narednom razdoblju nama kao predstavnicima sindikata nameću se brojna pitanja u vezi s opstankom i restrukturiranjem brodograđevne delatnosti u Puli i Rijeci, na koje uz pregršt kontroverznih informacija i dezinformacija, do današnjeg dana nemamo konkretne odgovore“, navodi se u pismu.

Štrajkački odbor poziva Horvata na sastanak na kojem „žele da potraže odgovore i razjasne sumnje u vezi s programom restrukturiranja i diverzifikacije, kao i uloge strateškog partnera u budućim aktivnostima“.

Al Jazeera Balkans