Putin: Kako možemo da ignorišemo nuklearne sposobnosti NATO-a, dužni smo da reagujemo 1Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZE

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija mora da uzme u obzir nuklearnu sposobnost NATO alijanse, koju predvode Sjedinjene Američke Države, koja želi da pobedi njegovu zemlju.

„U današnjim uslovima, kada su sve vodeće zemlje (članice) NATO-a objavile da im je glavni cilj da nam nanesu strateški poraz kako bi naš narod patio, kako kažu, kako da ignorišemo njihove nuklearne sposobnosti?“ Putin je rekao državnoj televiziji Rusija 1, prenosi ruska novinska agencija TASS.

On je dodao da Zapad želi da uništi Rusiju.

„Oni imaju jedan cilj: da rasture bivši Sovjetski Savez i njegov glavni deo – Rusku Federaciju. Tek tada će nas možda primiti u takozvanu porodicu civilizovanih naroda, ali samo posebno, svaki deo posebno“, rekao je Putin.

„Zapad je indirektni učesnik u zločinima koje je počinila Ukrajina. On u Ukrajinu šalje oružje vredno desetine milijardi dolara. To je stvarno učešće. To znači da oni učestvuju, iako indirektno, u zločinima kijevskog režima“, navodi se u saopštenju. rekao je ruski predsednik.

I u ovom intervjuu ruski predsednik je ponovio svoj poziv na stvaranje multipolarnog sveta.

„Protiv čega smo mi? Protiv činjenice da se ovaj novi svet koji nastaje gradi isključivo u interesu jedne zemlje, Sjedinjenih Država. Sada kada su njihovi pokušaji da rekonfigurišu svet po svom liku nakon pada Sovjetskog Saveza doveli do ove situacije, dužni smo da reagujemo“, rekao je on, prenosi Oslobođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari