"Bravo, brate Srbine": Kako su hrvatski mediji videli izveštavanje srpskih tabloida o izjavi predsednika Hrvatske da je "Kosovo oteto od Srbije" 1Foto: EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

O reagovanju srpskih tabloida na izjavu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da su međunarodna zajednica i njegova zemlja anektirali Kosovo “uzeli ga od Srbije”, pisalo se u hrvatskim medijima.

Tako je hvratski N1 o tome pisao u tekstu s naslovom “Milanović preplavio stranice srpskih tabloida”.

N1 je, između ostalog, preneo naslove Kurira: “Kosovo je oteto od Srbije, Krim nikada više neće biti Ukrajina: Zoran Milanović šokirao: Nismo se mi i Srbi toliko mrzeli!”, zatim Informera: “Milanović priznao: Kosovo je oteto od Srbije”, kao i Telegrafa: “Milanović šokirao: “Kosovo je oteto od Srbije, to smo uradili mi i međunarodna zajednica”.

Jutarnji list ima šaljiv naslov “Zoki, trepni triput ako su te oteli”: Mediji u Srbiji u ekstazi zbog Milanovića; Javio se i Vučić”.

U tekstu Jutarni piše da su prorežimski mediji u Srbiji istaknuto mesto dali Milanovićevim izjavama, a internet u Srbiji i regiji užario se od komentara.

Beogradska Politika donijela je tek dio nekih od njih: “Bravo, brate Srbine, čestitam”, “Zoki ti si naš”, “Zoki Srbenda”, “Milanoviću, Srbine, opraštamo tvoju ružnu prošlost”, “Bravo, Zoki, katolički Srbine”, “Krv nije voda2”…,

Dodaju da je Politika izvukla u naslov “Zoki, trepni tri puta ako su te oteli”.

“Srbi hvale Milanovića po internetu: Bravo brate Srbine”, glasi nasliv hrbatskog Indexa, sa sve ovim “Bravo brate Srbine” na ćirilice.

“Srpski tabloidi raspisali su se nakon izjave Zorana Milanovića da smo „mi i međunarodna zajednica anektirali Kosovo“ te da je „oteto od Srbije“. Mnogi čitatelji srpskih medija oglasili su se u komentarima, a prema pisanju lokalnih medija, prevladavaju „iznenađenje i oduševljenje“ zbog Milanovićevih riječi”, piše Index.hr.

I Slobodna Dalmacija u svom tekstu “Vučićevi mediji oduševljeno prenose Milanovićevu izjavu o Kosovu i kliču: ‘Zoki, trepni triput ako su te oteli‘”, prenosi naslove srpskih tabloida Alo-a, Telegrafa, Informera, kao i Politike, Blica… 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari