Stručnjaci EME u Moskvi procenjuju vakcinu Sputnjik V 1Foto: EPA-EFE/ANDREI POKUMEIKO

Stručnjaci Evropske agencije za lekove (EMA) borave u Moskvi radi procene vakcine Sputnjik V protiv kovida-19, objavili su danas ruski mediji, navodeći da će predstavnici EMA posetiti i proizvodne pogone.

Predstavnici evropskog regulatornog tela, koje je početkom marta pokrenuo postupak analize ruske vakcine, posetili su dve klinike gde se sporovi treća ključna faze kliničkih ispitivanja Sputnjika V i razgovarali s medicinskim osobljem, objavila je agencija Interfaks, pozivajući se na svoje neimenovane izvore.

Planirana je i poseta proizvodnim pogonima navodi Interfaks

„Možemo reći da je u toku konstruktivni dijalog“, rekao je izvor Interfaksa o poseti stručnjaka EMA, koja je deo postupka analize i ocene efikasnosti vakcine Sputnjik V.

Evropska agencija EMA još nije dala zeleno svetlo za Sputnjik V, iako je Mađarska, kao članica EU, rusku vakcinu odobrila na nacionalnom nivou po kratkom postupku, a u međuvremenu je više zemalja EU je pokazalo interesovanje za dogovor sa Rusijom o nabavci te vakcine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Stručnjaci EME u Moskvi procenjuju vakcinu Sputnjik V”

  1. Zasto se ispituje ta vakcina kada je vec u upotrebi? Sta ako nakon ispitivanja zakljuce da nije dobra i sigurna a primilo je vec milioni ljudi? Ko je ovde lud?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.