Brnabić: Naravno da me je pogodilo nešto od onoga što je pričao episkop Nikanor 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su je pogodili delovi govora vladike banatskog Nikanora, koji je anatemisao nju i sve koji će učestvovati na manifestaciji Evroprajd u Beogradu.

„Da li me je pogodilo nešto od toga, pa jeste, naravno. Kada god vam neko pomene dete, to je ja mislim za svaku osobu kao užaren štap u oko. Da li me je pogodilo da neko za moje babe i dede kaže da su koljači srpskog naroda – naravno, užasno me pogodilo, ljudski“, rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) jedan od osnovnih stubova srpskog društva i naroda, i naglasila da „nikada nijednu reč protiv SPC neće reći“.

Brnabić je naglasila da to ipak „nije bitno“ u ovom trenutku, naglašavajući da je „potrebna stabilnost, a ne da se svadjamo“.

„Mi ovde moramo da se borimo za našu Srbiju. U ovom trenutku da damo svu podršku predsedniku (Srbije Aleksandru) Vučiću da se izbori tamo (u Briselu) i da obezbedi da i dalje imamo mir. Sve ostalo nije važno“, navela je premijerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari