Cene jaja pred Uskrs u Zrenjaninu, Zaječaru, Nišu, Novom Sadu, Majdanpeku, Vranju, Užicu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Šapcu, Subotici i Jagodini 1

Cena jaja pred Uskrs se u u većini gradova kreće od 12 dinara po komadu do onih najskupljih, jaja od morke koja se mogu kupiti u Novom Sadau za 50 dinara po komadu.

Cena kokošijih jaja u Zrenjaninu kreće se od 13,33 do 17 dinara, u zavisnosti gde ih kupujete.

Najjeftinija jaja su u marketima gde još od prošle nedelje traju akcije u kojima se karton od 30 jaja prodaje za 399,99 dinara.

Na zrenjaninskim pijacama jaja se prodaju po ceni od 14 do 17 dinara, u zavisnosti od veličine i od toga jesu li čista i selektovana ili  ne.

Prodavci kažu da se ove godine više traže jaja sa belom ljuskom, jer se navodno lakše farbaju. Njihova cena je 20 dinara za komad.

Najtvrđa jaja i pobednička u kucanju su jaja od morke. Njih gotovo da nema jer ih oni koji imaju morke skupljaju za nasad. Kad se nađu, cena im je 50 dinara za komad.

Cene jaja pred Uskrs u Zrenjaninu, Zaječaru, Nišu, Novom Sadu, Majdanpeku, Vranju, Užicu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Šapcu, Subotici i Jagodini 2Cene jaja u Zaječaru variraju.

Sitnija su 12 i 13 dinara, dok su krupnija 14 ili 15 dinara po komadu.

Pred uskršnje praznike jaja u Nišu mogu se kupiti po ceni od osam do 20 dinara, podaci su JKP Tržnica, prodavaca i kupaca.

Na mešovitoj pijaci u Durlanu jaja se mogu kupiti po ceni od 14 do 20 dinara. Najskuplja su bela jaja.

Prema današnjim podacima na sajtu gradske JKP Tržnica, jaja na centralnoj gradskoj pijaci kod Tvrđave koštaju od deset do 15 dinara, na  pijaci Palilula od 15 do 20, na pijaci Krive livade od osam do 12, na pijaci Bubanj od 12 do 14, a na pijaci Ćele kula od 13 do 17 dinara.

Na teritoriji Niša ima 12 mešovitih pijaca kojima gazduje Tržnica.

Cena jaja na Futoškoj, Limanskoj, Detelinarskoj, Satelitskoj i Ribljoj pijaci u Novom Sadu kreće se u rasponu od 12 do 22 dinara, u zavisnosti od kvaliteta.

U istom rasponu kreće se i cena u maloprodajnim objektima. Bela jaja mogu se nabaviti po ceni od 21 dinar.

Za kupovinu na veliko, na Kvantaškoj pijaci, cena je nešto niža i kreće se u rasponu od 11 do 14 dinara.

U Majdanpeku i Donjem Milanovcu cena kokošijih jaja iznosi 15 – 16 dinara po komadu, za ona bela koja prilikom bojenja imaju intenzivnije boje, treba izdvojiti i koji dinar više. Domaća kokošija jaja kod poljoprivrednih proizvođača koštaju od 17 do 20 dinara po komadu.

Cene jaja pred Uskrs u Zrenjaninu, Zaječaru, Nišu, Novom Sadu, Majdanpeku, Vranju, Užicu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Šapcu, Subotici i Jagodini 3Sudeći po prethodnim godinama, lako je moguće da što je bliži Veliki petak, cena kokošijih jaja bude veća.

Na dve zelene pijace i u prodavnicama u Vranju cene jaja se kreću od 15, 17 do 20 dinara za ona bela što je u proseku povećanje za oko 20 procenata.

Cene jaja na užičkoj Zelenoj pijaci, u zavisnosti od veličine i proizvođača, kreću se od 10 do 25 dinara.

U taj raspon ne uklapaju se u potpunosti cene u manjim lokalnim prodavnicama i većim marketima.

Najniža cena jaja na njihovim rafovima je od 12 do 13 dinara.

U kragujevačkim mega marketima poput „DIS-a”, „Lidla”, „Maksija”, „Rode” ili „IDEE” cene jaja su 12 ili 13 dinara i prodaju se ne na komad već na karton od 30 komada.

Manje privatne prodavnice u Kragujevcu jaja prodaju od 14 do 19 dinara po komadu, ako su u pitanju „obična” a 24 dinara ako su „bela”.

Na kragujevačkim pijacama jaja od domaćih kokošaka prodaju se za 20, 25 i 30 dinara za komad a ona sa farme od 15 do 20 dinara. Pred Uskrs na pijacama se prodaju i guščija jaja po ceni od 100 dinara po komadu.

Kragujevčani kojima sami proizvođači na kućnu adresu donose jaja sa sela, poput mleka i mlečnih proizvoda, plaćaju domaće jaje 20 dinara po komadu.

U Novom Pazaru cena jaja se kreće od 15 dinara za nižu klasa, do 25 dinara domaća jaja.

Na centralnoj šabačkoj pijaci Živinarnik, jaja se mogu pazariti po različitim cenama, na šta utiče veličina i boja.

Tako se na nekom od prodajnih štandova mogu nabaviti za 14, 15 dinara, dok se na samo nekoliko metara dalje, prodaju za 20 do 25 dinara.

Trgovci kažu da se najviše traže jaja sa belom i zelenom ljuskom, jer ona, kažu, bolje primaju boju.

Cena šaranih jaja je oko 40 dinara, a u ponudi su i guščija, za 150 dinara šarana, dok su nešarana 120 dinara.

U nekim šabačkim trgovinama jaja se mogu pazariti u pakovanjima od 30 komada, u tom slučaju cena jednog jajeta je 14 dinara.

U Subotici cene jaja u prodavnicama su od 13 do 23 dinara po komadu, dok su na pijaci od 13 do 18 dinara po komadu.

Prosečna cena jaja je 15 dinara. Ipak, sve zavisi od tezge do tezge.

Ima onih kod kojih jaja koštaju 17 dinara, dok su drugi odlučili da spuste cene zbog velike potražnje, pa je moguće pronaći jaja i za 12 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari