Četvoro preminulih, još 103 novozaražena 1Foto: S. Župljanin

Korona virus je, prethodnog dana, odnela još 4 života. U novopazarskoj Opštoj bolnici od posledica zaražavanja preminule su 3 osobe iz Novog Pazara i 1 iz Tutina.

U poslednja 24 sata, na bolničko lečenje primljeno je šestoro obolelih – po troje iz ovog grada i Raške, a kući je otpušteno 11.

Na kovid odeljenjima hospitalizovano je 59 pacijenata. Od toga četvoro su životno ugroženi i nalaze se na respiratorima, a petror su na terapiji kiseonikom.

Testiranjem 237 uzoraka, korona je potvrđena kod 107 ili 45, 1 odsto pacijenata. Iz ovog grada je 103 inficiranih. Brzim antigenskim testom proverena su 152 uzorka, pozitivnih je bilo 60, a od 85 testiranih PCR metodom više od pola, 47, pokazalo se da su pozitivni. Od tog broja 43 su iz Novog Pazara.

Nestabilnu i zabrinjavajuću epidemiološku situaciju pokazuju podaci iz kovid ambulanti u kojima se, dnevno pregleda  oko 300 ljudi i gde broj prvih pregleda nadmašuje kontrolne.

Juče su lekari u kovid ambulantama pregledali 295 pacijenata, od toga 164 su bili  pacijenti na prvom pregledu sa simptomima zaraze i 131 su bile kontrole.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari