Novinar Vuk Cvijić objasnio kako je došao do informacije da je Korać finanasirao SNS 1Foto: MUP Srbije/ Printscreen

Novinar NIN-a Vuk Cvijić, gostujući na Novoj S, objasnio je kako je došao do informacije da je Filip Korać 2012. godine finansirao Srpsku naprednu stranku (SNS). On je rekao da mu je to u telefonskom razgovoru rekao Dragan Ilić Limar, član SNS ali i nekadašnji pripadnik tzv. Makine grupe koja je svojevremeno bila optužena za ubistvo policijskog generala Boška Buhe.

Naveo je da je Limar već duže vreme funkcioner SNS-a u podavalskim selima i da ima kriminalni dosije, te da je bio optužen da je član kriminalne grupe Željka Maksimovića Make, ali da to nije bio problem za SNS da bude njihov član.

Cvijić je naveo i druge slučajeve, poput Slobodana Tešića ili Stanka Subotića Caneta, što je svojevremeno tvrdio predsednik radikala Vojislav Šešelj.

Cvijić je rekao da protiv Filipa Koraća za sada nema optužnice već da informacije MUP i BIA govore da je on član škaljarskog klana.

Na pitanje novinarke Nove S zašto je baš predsednik Aleksandar Vučić izneo optužbe protiv Filipa Koraća, za koga se navodi da je finansirao SNS, Cvijić je rekao da je sukob klanova počeo 2014, a da se odnos prema Koraću promenio posle ubistva Aleksandra Stankovića koji je pripadao kavačkom klanu.

Cvijić odbacuje optužbe tabloida da iza teksta o Koraću stoji Nebojša Stefanović, navodeći da je on sam više puta pisao tekstove koji ne idu u korist sadašnjem ministru odbrane, između ostalog i o aferi Krušik.

On kaže da se ne vidi da postoji ozbiljna istraga povezanosti mafije sa institucijama.

„Ovde se vidi bacanje dimnih bombi i prašine u oči. Vidi se da se u svim postupcima pojavljuje jurišnik SNS u ulozi advokata Vladimir Đukanović. Na taj način se postupci kontrolišu i usmeravaju. Đukanović je u ulozi odbrane u slučaju Jovanjica i u slucaju Dijane Hrkalović“, podseća Cvijić.

Cvijić podseća da je NIN nedavno objavio prepisku Veljka Belivuka i visokog fukcionera Žandarmerije Nenada Vučkovića. U toj prepisci se spominju Nebojša Stefanović, Dijana Hrkalović i „glavni šef“.

„Ko može biti glavni šef? Da li je to onaj koga i premijerka zove šef i koji je u to vreme kada se dešava prepiska bio na funkciji koordinatora službi bezbednosti? Taj odgovor nemamo”, zaključio je Cvijić.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari