Da li je školsko dvorište u OŠ Treći kragujevački bataljon za našu decu: SSP Kragujevac 1Foto: GrO SSP Kragujevac

 

Povodom stanja i (ne)uređenosti dvorišta u Osnovnoj školi Treći kragujevački bataljon, reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde iz Kragujevca.

– Stanje u kojem se već godinama nalazi školsko dvorište u OŠ Treći kragujevački bataljon“ je zabrinjavajuće sa aspekta bezbednosti dece a i sa estetskog. Ovu školu pohađa blizu 800 dece, u njoj se odvija predškolska nastava i svake godine oko 100 mališana krene u prvi razred. Ovakav ambijent nije sigurno nešto što bi bilo koji roditelj poželeo svom detetu, istakao je Dalibor Jekić narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, Kragujevac.

On je izrazio i „otvorenu sumnju” da su i deca zadovoljna stanjem dvorišta u kojem provode značajan deo svog vremena”.

Kao narodni poslanik Jekić je još pre pola godine na sednici Skupštine grada postavio pitanje kada će se rekonstruisati školsko dvorište u OŠ Treći kragujevački bataljon.

– Podsetiću da je do značajnog oštećenja školskog dvorišta došlo još 2016.godine kada je obekat škole rekonstruisan, a da je još tada dato obećanje da će odmah posle rekonstrukcije objekta škole biti sređeno i školsko dvorište. Od tada do sada je prošlo punih sedam godina, a deca koja su tada krenula u prvi razred ove godine kreću u osmi, podsetio je Jekić.

Takođe, on je naglasio da je na poslednjoj sednici Skupštine grada od člana Gradskog veća dobio obećanje da će uskoro početi rekonstrukcija, ali do dana današnjeg još uvek nisu otpočeli radovi.

– Da li će ovakvo ruinirano i nebezbedno školsko dvorište dočekati decu 1. septembra? Zbog čega nisu radovi otpočeli tokom raspusta, kada kreću i kada će biti završeni, samo su neka od pitanja koje je narodni poslanik Dalibor Jekić, postavio danas u svom obraćanju javnosti i medijima.

Po njegovom mišljenju „loše planiranje je sinonim za ovu vlast” jer umesto da „decu obradujemo i dočekamo u jednom lepšem i bezbednijem ambijentu”, očigledno je da ćemo ih dočekati u „oronulom školskom dvorištu” koje sigurno nije „za našu decu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari