U trci biciklom po Zlatiboru, koja je održana proteklog vikenda od centra Zlatibora do ski-centra Tornik, učestvovalo je 70 predstavnika diplomatskog kora u Srbiji, naših poznatih biciklista i reakreativaca.


Organizatori trke bili su Program za razvoj UN (UNDP), opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP Skijališta Srbije i organizacija „Trka kroz Srbiju“. Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante podsetio je da je ta trka deo inicijative Programa za razvoj UN koja promoviše diplomatiju na biciklima. – To je druga biciklistička tura koju smo organizovali u Srbiji, jer smo prethodno bili u Alibunaru – dodao je Infante.

– Cilj trke duge 40 kilometara bio je promocija turizma i planinskog biciklizma u našoj zemlji, kao i razvoj ruralnih sredina – objasnio je Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

Dejan Ljevnaić, v.d. generalnog direktora JP Skijališta Srbije, istakao je da je tom trkom završena uspešna letnja sezona u ski-centrima Srbije, a potom dodao da je planinski biciklizam samo početak poboljšanja sadržaja na skijalištima tokom leta, te da je ove sezone Tornik posetilo tri puta više gostiju nego ranijih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari