Dveri Novi Sad: Zašto gradonačelnik ne vidi kolaps u novosadskom saobraćaju 1Ilustracija zastoj u saobraćaju / Foto: N1

„U svim evropskim gradovima se za radove na velikim saobraćajnicama koriste noć ili nedelja kada ima najmanje vozila na ulicama. Nažalost, u Novom Sadu nije tako, jer ova vlast očigledno misli da ima sve vreme ovog sveta“, saopštio je novosadski odbor Dveri povodom radova koji odvijaju širom grada.

„Upravo nedelja, a pogotovo onda kada je loše vreme i kada većina građana ostaje u svojim kućama, nije iskorišćena da se radovi na Futoškom putu i prilazima ka njemu sa Bulevara oslobođenja i Bulevara Evrope završe i spreči dalji saobraćajni kolaps“, napominju iz te stranke.

Kako navode, muke vozača, ali i svih građana koji na posao moraju autobusom tako će se i pored prethodne dve nedelje očigledno nastaviti, istakavši da će za „bahatost i nesposobnost u organizaciji posla“, kako su naveli, „neko morati da odgovara“.

„Vlast SNS-a verovatno misli da će se, kada se radovi završe, dičiti završenim poslom, ali nezadovoljstvo građana koji svakodnevno trpe muke da dođu do željene destinacije u gradu mora biti kažnjena na sledećim izborima. Svakodnevno zatvaranje ulica, prekopavanje i stalni kolaps u saobraćaju je svakodnevnica i teror nad građanima Novog Sada“, navode Dveri.

Oni su pozvali novog gradonačelnika „koji to do sad nije uradio, da ipak u prvim nedeljama na ovoj funkciji, pokaže i određene organizacione sposobnosti, da izađe na teren iz svoje kancelarije u vreme saobraćajnog špica i uveri se i sam kako je biti običan građanin Novog Sada“, zaključuje se u saopštenju gradskog odbora Dveri.

Više infromacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari