Gradonačelnik Novog Pazara smatra zahteve žitelja naselja Mur realnim, oni tvrde da će istrajati 1Foto: N. Kočović

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sastao se sa predstavnicima građana naselja Mur koji su proteklog vikenda protestovali, a potom i predali spisak zahteva lokalnoj samoupravi za unapređe bezbednosti saobraćaja u tom delu grada.

Oni su zatražili da se na putu kroz njihovo naselje u prvom kvartalu 2023. godine obeleže i osvetle svi pešački prelazi, da se postave kamere i radari za merenje brzine, svetleći semafori sa pokazivačima brzine, urede svi trotoari i izrade usporivači saobraćaja u zonama škola.

Biševac je zahteve ocenio realnim, upoznavši ih sa nedavnim sastankom čelnika Gradske uprave sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i vršiocem dužnosti direktora “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom.

“Pored škola u Muru, Lukarima i Selakovcu biće postavljeno sedam platformi, uz svetlosnu signalizaciju. Predstoji nam izrada projekta za postavljanje trotoara i posebnog projekta zona bezbednosti pored svih 12 škola u Novom Pazaru. Postoje neke, po procenama saobraćajnih stručnjaka kritične tačke, na kojima se dešavao niz saobraćajnih nezgoda, a na kojima će biti odrađena kompletna svetlosna i druga saobraćajna signalizacija, u cilju podizanja stepena bezbednosti učesnika u saobraćaju”, poručio je Biševac.

Predstavnik meštana Mura Hako Bihorac kazao je da su informacije o postavljanju platformi prve pozitivne reakcije na nedavni protest, naglasivši da će građani istrajati u ispunjenju zahteva.

“Ozbiljni smo u ovome, istrajaćemo u interesu svih građana, kako nas u Muru, tako i u celom Novom Pazaru, da se više ne dešavaju nesreće. To su problemi koji nas tište godinama i koji su rezultirali gubitkom ljudskih života, među kojima je i petnaestogodišnja devojčica”, kazao je on.

Par hiljada građana Mura, ali i drugih delova Novog Pazara, protestovalo je u tom naselju tražeći poboljšanje bezbednosti saobraćaja, a nakon što je prošle nedelje poginula petnaestogodišnja devojčica kada ju je, na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao sedamnaestogodišnji mladić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari