Grantovi Japana od skoro pola miliona evra za nekoliko zdravstvenih ustanova 1Foto: MATTHIAS BALK/EPA

Vlada Japana obezbedila je još 450.000 evra pomoći za šest novih projekata za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u zdravstvenoj zaštiti, a grantovi su namenjeni bolnicama i domovima zdravlja u Surdulici, Petrovcu na Mlavi, Velikoj Plani, Kuršumliji, Kraljevu i Medveđi, saopšteno je danas iz japanske ambasade.

Ugovori o grantovima potpisani su ove nedelje, i to za projekte Specijalne bolnice za plućne bolesti u Surdulici, Opšte bolnice u Petrovcu na Mlavi, domove zdravlja u Kuršumliji, Velikoj Plani i Medveđi, dodaje se u saopštenju.

Uključujući ove grantove, od 1999. godine ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u Srbiji iznosi preko 14,3 miliona evra, dok ukupna pomoć premašuje 500 miliona evra, navedeno je iz ambasade.

Od 1999. godine u Srbiji je ostvareno 228 POPOS projekata koji imaju za cilj da podrže socijalni razvoj i osnovne potrebe stanovništva, a životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari