Na Zlatiboru, najposećenijoj turističkoj destinaciji u zemlji, trenutno boravi više od 13.000 gostiju, a od toga zvanično je registrovano 9.000 turista.
Kapaciteti su popunjeni sa oko 80 odsto, što je kao prošle godine u isto vreme, a kako procenjuju u Turističkoj organizaciji Zlatibor do kraja godine biće ostvareno više od 350.

Na Zlatiboru, najposećenijoj turističkoj destinaciji u zemlji, trenutno boravi više od 13.000 gostiju, a od toga zvanično je registrovano 9.000 turista.
Kapaciteti su popunjeni sa oko 80 odsto, što je kao prošle godine u isto vreme, a kako procenjuju u Turističkoj organizaciji Zlatibor do kraja godine biće ostvareno više od 350.000 noćenja.
Cene su na nivou prošlogodišnjih, a skoro svi hoteli nude popuste. Bivši hotel Jugopetrol, za boravak duži od šest dana nudi popust od deset do petnaest odsto, a iste ili slične pogodnosti najavljuju i drugi hoteli. Inače, polupansion u hotelima moguće je naći od 2.000 do 2.500 dinara, ležaj u privatnom smeštaju košta deset evra, dok za najam apartmana, zavisno od veličine i udaljenosti od centra, treba izdvojiti najmanje tridesetak evra u dinarskoj protivvrednosti.
Među turistima prednjače Beograđani i Vojvođani, a ima i gostiju iz Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije. Iako se poslednjih godina povećava broj stranih turista, njih je još uvek veoma malo na ovoj planini.
Turistička organizacija i čajetinska opština, u saradnji s mnogim partnerima, pripremile su niz zabavnih i kulturnih sadržaja tokom leta, a gosti su proteklog vikenda mogli da prisustvuju koncertu KUD Nikola Tesla, posete Etno sajam, revijalno takmičenje jedriličara, izložbu aviona i druge sadržaje. One koji duže ostaju ili se pripremaju da dođu na Zlatibor očekuju koncerti pop i rok grupa, a za najmlađe se svakog petka u 18 časova priređuju predstave za decu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari