RTSFoto: Miroslav Dragojević

Upravni odbor RTS juče je održao drugi krug razgovora sa preostalim kandidatima za mesto generalnog direktora te medijske kuće, a konačan izbor doneće na sednici zakazanoj za 2. februar.

Prvih sedam kandidata predstavilo je svoje planove pred Upravnim odborom dva dana ranije.

Iako se nezvanično, i među zaposlenima RTS-a, nakon prvog razgovora kao mogući kandidati koji će ući u uži izbor pominju Saša Mirković, osnivač B92 i bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture, i Stanislav Veljković, dugogodišnji generalni sekretar te medijske kuće, predsednik UO Vladimir Vuletić kaže za Danas da još nema takve odluke.

– Uži izbor je istog dana kada i izbor, odgovorio je kratko Vuletić i potvrdio da će naredna sednica, kada će o tome biti odlučeno, biti održana u utorak, 2. februara.

Ovo će biti treći pokušaj da se izabere čelni čovek RTS-a, a do tada na mestu vršioca dužnosti ostaje dugogodišnji direktor, Dragan Bujošević, koji je i sada među kandidatima.

Bira se među 14 kandidata koji su ispunili uslove, a na spisku su i novinar te kuće Vladimir Palikuća, pomoćnik izvršnog direktora RTS Tatjana Ćitić, penzionisana direktorka tehnike RTS Milena Vučetić, kao i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović, zatim Miloš Rajković, bivši član Saveta REM-a, doskorašnji prvi čovek nedeljnika „Ekspres“ Slobodan Orlić, reditelj Đuro Mrđa, Zoran Cvetković iz RTV-a, pesnik Vladan Rakić i novinar Miodrag Popov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari