Kamenica 1 biće uskoro rekonstruisana, u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor vredan 1,3 milijarde dinara 1Foto: Pokrajinska vlada

U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji objekta Kamenica 1, u sklopu kompleksa instituta u Sremskoj Kamenici, izgrađenog 1960. godine. Ugovor je vredan više od 1,3 milijarde dinara.

Reč je o višegodišnjem projektu koji će finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i koji će se izvoditi u tri faze: spoljno uređenje ispred glavnog ulaza u okviru kompleksa instituta u Sremskoj Kamenici, rekonstrukcija krova i rekonstrukcija fasade zgrade Kamenice 1.

Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine Ilija Andrijević izjavio je da će realizacija ovog projekta unaprediti i poboljšati kvalitet rada i uslove lečenja pacijenata u sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

„Kamenica kao simbol zdravstva u Vojvodini zaslužuje ova ulaganja“, rekao je Andrijević i istakao da u objekat Kamenice 1 nije ulagano u spoljne radove od 1960. godine, te da je zbog problema sa krovom dolazilo i do obustave operativnih programa.

Ugovor su potpisali direktor Instituta Ilija Andrijević i direktor izvođača radova „Gat d.o.o.“ Novi Sad Dejan Slijepčević.

„Nastavljamo sa ovim veoma važnim poslom. Imamo pun kontinuitet i očekujemo završetak radova 2024. godine. Naša obaveza i odgovornost jeste da izdvojimo novac za ovu investiciju jer se ovde leče najteži pacijenti“, izjavio je Igor Mirović predsednik Pokrajinske vlade .

On je istakao da nesmetano i u planiranim rokovima teče izgradnja objekta Kamenice 3, te da su u toku i završni radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u kompleksu instituta u Sremskoj Kamenici.

„U januaru nas očekuju i nove procedure – izdvojili smo 300 miliona dinara za unutrašnje radove na Kardiohirurgiji, a u junu ili julu izdvojićemo novac za izgradnju parking garaže sa 400 mesta u kompleksu instituta, kao i za spoljno uređenje kompleksa. Imamo jasan plan da ceo ovaj posao završimo za dve i po godine jer je ovo jedan od prioriteta“, naglasio je vojvođanski premijer.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari