Kladovo: Za sufinansiranje medijskih sadržaja u 2022. godini pet miliona dinara 1Foto: J. B. K.

Opština Kladovo raspisala je javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Kladovo u 2022. godini. Poziv je otvoren do 24. marta 2022. godine.

U budžetu opštine Kladovo za 2022. godinu, kao i prošle, za sufinansiranje medijskih sadržaja opredeljeno je pet miliona dinara. U javnom pozivu se takođe, navodi da je najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu 100.000 dinara, dok je maksimalni iznos po projektu milion dinara.

Učesnici konkursa za sufinansiranje projekta proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije mogu podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80 odsto opravdanih troškova projekta, a za proizvodnju medijskih sadržaja za televiziju najviše do 50 odsto opravdanih troškova projekta.

U javnom pozivu precizirano je koji su opravdani troškovi, koji mediji imaju pravo učešća, kriterijumi za ocenu projekta i potrebna dokumentacija, i pozvana su novinarska i medijska udruženja da predlože članove konkursne komisije.

Rok za podnošenje prijava je 24. mart, a odluka o raspodeli sredstava biće doneta najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari