Kovid pozitivni u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Foto: Nenad Kovačević

Nakon par dana pauze saopštenjem su se o stanju sa korona virusom u Boru, oglasile gradske vlasti Bora.

Navode da je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ zabeleženo devet novih slučajeva virusa korona, a kako je u međuvremenu izlečeno šest osoba, prvog dana avgusta u Boru je 48 osoba pozitivno na virus.

Novooboleli pacijenti imaju blagu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji.

U Opštoj bolnici u Boru na grudom odeljenju je trenutno hospitalizovano 17 pacijenata, a njih osmoro je pozitivno na virus.

Prema rečima nadležnih iz gradskih zdravstvenih institucija, beleži se tendencija pada pregleda u kovid ambulanti proteklih dana, a svi pacijenti su sa lakšom simptomatologijom.

Za još oko 70 briseva čekaju se rezultati analiza.

U Kladovu je, na osnovu podataka tamošnjeg Zdravstvenog centra, prisustvo Kovida 19 potvrđeno je kod još jednog pacijenta, pa je u ovoj opštini trenutno 66 lica različite starosne dobi, pozitivno na virus.

Statistika beleži da je od početka epidemije u opštini obolelo 119 osoba, od korona virusa oporavilo se 50 osoba, a tri lica su preminula.

Na Kovid 19 u poslednja 24 sata u Majdanpeku je pozitivno osam osoba, istovremeno je pomoć u kovid ambulanti majdanpečkog Doma zdravlja potražilo 39 osoba, a kod njih deset dijagnostifikovana je upala pluća. Nepromenjen je broj onih koji su na hospitalizaciji i u tercijlanoj ustanovi je deset pacijenata iz majdanpečke opštine, na kućnom lečenju po otpuštaju iz bolnice je 21 osoba, a u ovom drugom talasu odnosno u julu, izlećeno je šest pacijenata.

Računajući i rezultate pacijenata kojima je test urađen u tercijalnoj ustanovi u kojoj su hospitalizovani, pozitivno na Kovid 19 u julu je 57 osoba, dok je od početka epidemije prisustvo virusa potvrđeno kod 69 lica, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja Majdanpek dr Dragana Fudulovića.

Testiranja se nastavljaju i u minula 24 sata urađeno je 19 PCR testova, čime je ukupan broj testiranih od početka epidemije 624.

Od 177 urađenih testova u julu pristiglo je 112 rezultata, negativno je bilo 59, pozitivno 53, broj ponovljenih uzorkovanja je 10 i čeka se još 46 rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari