Kran sklanja barže 1Uklanjanje splava Foto: M. Pudar

U nedelju pre podne počelo je uklanjanje splava sa gradskog jezera kod suda u Zrenajninu. Na uklanjanju splava radi više građevinskih radnika, a metalne barže uklanjaju sa uz pomoć krana.

Da splav mora da se ukloni objavljeno je 22. marta kada je iz lokalne samouprave saopšteno da je odbijena žalba investitora a njemu dat rok od 15 dana da skloni splav.

-Naši organi su sproveli kontrolu, izdali su rešenje i splav mora da se skloni iz jezera. Ova odluka je izvršna i mora da se ispoštuje – rekao je u martu povodom ovog slučaja gradonačelnik Čedomir Janjić.

Tada je objašnjeno da je vodna dozvola investitora istekla 31. decembra 2017. godine i samim tim je investitor izgubio pravo na ostale dozvole. Kako je objašnjeno, ukoliko investitor ne postupi po rešenju i u roku od 15 dana ne ukloni plovni objekat, splav će ukloniti lokalna samouprava o trošku ugostitelja, uz napomenu da eventualna žalba protiv ovog rešenja ne odlaže njegovo izvršenje. Problemi sa ovim splavom traju četiri godine, situacija je eskalirala protestima grana i sudskim tužbama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari