Krivična prijava protiv oca zbog pretnji učenicama niške osnovne škole koje su “maltretirale” njegovu ćerku 1Foto: Printscreen/ Google earth

Policijska uprava Niš podnela je krivičnu prijavu protiv oca učenice niške Osnovne škole “Car Konstantin” zbog ugrožavanja sigurnosti učenika te škole, potvrđeno je iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj Nišlija (40) je 16. novembra pre podne preskočio ogradu škole i ušao u školsko dvorište, gde se odvijao čas fizičkog vaspitanja, a zatim počeo da vređa i preti grupi učenica koje su bile na času zbog toga što se njegova ćerka požalila da je “maltretiraju”.

On je navodno ove učenice psovao i pretio da će ih “polomiti”.

Škola “Car Konstantin” saopštila je danas da bezbednost đaka ni u jednom trenutku nije bila dovedena u pitanje.

– Nastavnik fizičkog vaspitanja je odmah zaustavio i smirio tog muškarca, a škola je istog dana obavestila Policijsku upravu u Nišu, Školsku upravu i Centar za socijalni rad koji će nadalje preduzimati mere iz svoje nadležnosti- navodi se u saopštenju škole.

U njemu se dodaje da je škola postupila u skladu sa pravilnikom koji reguliše njene aktivnosti u slučaju nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, te tako “izradila i individualne planove zaštite svih učenika i učesnika događaja, koji uključuju održavanje časova odeljenske zajednice i savetodavni rad”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari