Kviz znanja za đake: Šta znaš o Kikindi? 1Foto: grad kikinda

Učenici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin’ ‘iz Kikinde najbolje poznaju svoj grad, dokazali su to kada su pobedili u konkurenciji 15 škola, u finalu 8. Kviza znanja „; „Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“.

Finalno takmičenje, u kome su učestvovali učenici starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci. održano je u Kulturnom centru Kikinda, u organizaciji Kancelarije za mlade i uz podršku Grada Kikinde.

“Kviz je svake godine sve bolji i učenici pokazuju izvrsno znanje. Ove godine ukupno je učestvovalo petnaest škola, jedanaest osnovnih i četiri srednje. Grad je izdvojio sredstva za nagrade za svakog pojedinca i svaku školu koja je nastupila u finalu“, izjavila je za kikindske medije jDunja Ćešić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

U finalu su nastupile četiri ekipe, Drugo mesto na kvizu pripalo je Srednjoj stručnoj školi “Miloš Crnjanski“, trećeplasirana je bila OŠ “Jovan Popović“, dok je četvrto mesto pripalo Tehničkoj školi.

“Izuzetno me raduje što je ove godine pokazano veliko znanje svih 15 ekipa učenika, tako da je ovaj naš projekat lepo zaživeo u gradu i smatram da smo grad čija omladina najviše poznaje svoju lokalnu sredinu“, izjavio je profesor geografije Miroslav Grujić, autor kviza.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari