"Mediji zloupotrebljeni, pravi se senzacija": Nenad Konstantinović, advokat Slobodana Homena za Danas 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Ne može neko lice biti u bekstvu koje ni na koji način nije kontaktirano od strane policije ili Tužilaštva. I policija i Tužilaštvo sigurno imaju podatke da Homen dolazi vrlo redovno u Srbiju i nikada ga niko nije kontaktirao, kaže za Danas Nenad Konstatinović, advokat Sloboda Homena koji je nedavno osumnjičen za krađu državnog ordenja iz Palate Srbija.

„Smatram da su mediji zloupotrebljeni, da su očigledno namerno dovedeni u zabludu kako bi plasirali neistinite podatke da je Slobodan Homen, u bekstvu“, kaže Konstatinović.

Konstantinović ukazuje da u skladu sa Članom 286 Zakona o krivičnom postupku (ZKP) kada se neka dela gone po službenoj dužnosti, policija ima mogućnost da pronađe počinioca i da ga kontaktira.

Ono što znamo iz prakse, objašnjava Homenov advokat, jeste da neke osobe od kojih se traže neka obaveštenja vrlo često budu pozivana i telefonom ili im se upućuje poziv.

„Ništa od toga nije urađeno, pretpostavljamo zbog toga da bi se napravila afera, odnosno, senzacija, kako je Homen u bekstvu. Da su ga zvali i da su ga kontaktirali on bi dao izjavu. Toliko su besmislene optužbe koje su u medijima da nema nikakvih razloga da on bilo šta skriva od Tužilaštva ili policije“, kaže Konstantinović dodajući da za sada nemaju nikakva saznanja o tome da postoji krivični postupak protiv Homena.

Podsećanja radi, osam osoba je uhapšeno, dok se za dve traga, zbog sumnje da su opljačkali desno krilo Palate Srbija i iz kancelarije u njemu odneli vredno državno ordenje.

Slobodan Homen, bivši državni sekretar Ministarstva pravde, oglasio se u pisanom saopštenju, a povodom navoda u medijima da je učestvovao u krađi 43.000 državnog ordenja o kojoj je juče javnost izvestilo Treće osnovno javno tužilaštvo. On je demantovao ove navode.

Celo saopštenje možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari