Opštinski odbor Srpske radikalne stranke, na sednici održanoj krajem prošle sedmice, doneo je odluku da na mesto predsednika lokalnog ogranka SRS imenuje Milana Kneževića, koji je ovu funkciju većobavljao do kraja 2004. godine.

Kneževićje preuzeo kormilo novovaroških radikala nakon što je doskorašnji predsednik OO SRS Mićo Rogović, poslanik u Skupštini Srbije i odbornik u gradskom parlamentu, napustio redove SRS i priključio se Srpskoj naprednoj stranci sa Tomislavom Nikolićem na čelu. Novovaroški radikali izabrali su i nova tri potpredsednika , a ove funkcije do izborne skupštine, koja bi trebalo da bude održana početkom naredne godine, obavljaće Jagoda Živković, Milija Erići Puniša Rakonjac.

– Novo rukovodstvo i odbor pokušaće da u narednih nekoliko meseci sprovedu reviziju članstva i konsoliduju redove jer je stranka poljuljana najnovijim dešavanjima, pogotovo zatečena odlukom dosadašnjeg predsednika OO SRS da, bez ikakve najave i obrazloženja, napusti partiju i prikloni se Tomislavu Nikoliću. Mi smo, međutim, odlučni da i dalje čvrsto podržavamo politiku SRS, i pozivamo sve članove da dobro razmisle i bez pritisaka donesu odluku da li su sa nama ili ne – kaže novoizabrani predsednik OO SRS Milan Knežević, ocenjujući da su tvrdnje Mića Rogovića (izrečene u prošlom broju „Sandžak-Danasa“) da kroz poslanički klub SRS u Narodnoj Skupštini nije mogao da se bori za interese Novovarošana, kao i da je nameravao da vrati poslanički mandat; „čista demagogija i bacanje prašine u oči građanima Nove Varoši i članovima Srpske radikalne stranke“.

Opštinski odbor pokrenuo je, inače, i proceduru u Opštinskoj izbornoj komisiji i Sudu da se četiri odbornička mandata, koji nose Mićo Rogović, Radosav Leković, Dragoje Drndarevići Ljubomir Zečević, vrate Srpskoj radikalnoj stranci, kao i da se svi oni koji su se opredelili da slede politiku Tomislava Nikolića po hitnom postupku isključe iz stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari